Szombati programod: Nigel Mansell és Mika Hakkinen életútja a tv-ben!

Az M4 Sport a szurkolók szavazatai alapján szombaton a két legenda pályafutást tűzi műsorra. Az alap ezúttal is a Sky Sport által készített dokumentumfilm sorozat lesz, a már megszokott eredeti hanggal és magyar felirattal.

Elsőként 10:30-tól Nigel Mansell kerül terítékre. A britek egyik legnagyobb csillaga a sportág egén is komoly ívet írt le, megfordult a Lotusnál, a Ferrarinál, és a Willamsnélnél is. Legnagyobb sikereit a szigetországi csapattal érte el, 1992-ben rekordszámú kilenc győzelemmel a zsákban világbajnok lett.   

Hogy milyen népszerű volt Nagy-Britanniában azt jól bizonyítja, hogy a hatszoros Lewis Hamilton karakterével vetekszik, sőt, talán túl is szárnyalja azt. Minden Forma-1 rajongónak megvannak azok a képsorok, amikor Mansell a lerobbant autójának célba tolása közben összeesik, vagy az a pillanat, amikor megvágja a kezét a Brazil Nagydíj első helyéért kapott trófea. Ő volt az, aki a VB címe után átruccant Amerikába, és az Indycar sorozatban is hatalmas népszerűségre tett szert.

Az angol menet után 11:20-tól egy finn veszi át a karmesteri pálcát, méghozzá Mika Hakkinen személyében. A kétszeres világbajnok valódi ikon, a sportág valaha volt legeredményesebbje, Michael Schumacher is őt tartotta a pályafutása legnagyobb ellenfelének. Míg Schumacher csillaga nagyon gyorsan emelkedett, addig Hakkinen nagyon sokat kellet gürizett a sikerekért. A Lotusnál debütáló ifjonc először Ayrton Senna csapattársaként hívta fel magára a figyelmet, méghozzá azzal, hogy képes volt tartani a lépést a brazil legendával.

A repülő finnként elhíresült pilóta nyers tempója mindig is nyilvánvaló volt, mégis egészen a 100. nagydíjáig kellett várnia az első győzelmére. Ekkor már a McLaren versenyzőjeként hajszolta tovább az álmait, amelyeket az ominózus első hely után rövid idő alatt el is ért. A rákövetkező két esztendőben világbajnoki győzelmet ünnepelhetett, majd a Schumacherrel folytatott ádáz csatája után idejekorán visszavonult.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel