Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Szombati programod: Nigel Mansell és Mika Hakkinen életútja a tv-ben!

Az M4 Sport a szurkolók szavazatai alapján szombaton a két legenda pályafutást tűzi műsorra. Az alap ezúttal is a Sky Sport által készített dokumentumfilm sorozat lesz, a már megszokott eredeti hanggal és magyar felirattal.

Elsőként 10:30-tól Nigel Mansell kerül terítékre. A britek egyik legnagyobb csillaga a sportág egén is komoly ívet írt le, megfordult a Lotusnál, a Ferrarinál, és a Willamsnélnél is. Legnagyobb sikereit a szigetországi csapattal érte el, 1992-ben rekordszámú kilenc győzelemmel a zsákban világbajnok lett.   

Hogy milyen népszerű volt Nagy-Britanniában azt jól bizonyítja, hogy a hatszoros Lewis Hamilton karakterével vetekszik, sőt, talán túl is szárnyalja azt. Minden Forma-1 rajongónak megvannak azok a képsorok, amikor Mansell a lerobbant autójának célba tolása közben összeesik, vagy az a pillanat, amikor megvágja a kezét a Brazil Nagydíj első helyéért kapott trófea. Ő volt az, aki a VB címe után átruccant Amerikába, és az Indycar sorozatban is hatalmas népszerűségre tett szert.

Az angol menet után 11:20-tól egy finn veszi át a karmesteri pálcát, méghozzá Mika Hakkinen személyében. A kétszeres világbajnok valódi ikon, a sportág valaha volt legeredményesebbje, Michael Schumacher is őt tartotta a pályafutása legnagyobb ellenfelének. Míg Schumacher csillaga nagyon gyorsan emelkedett, addig Hakkinen nagyon sokat kellet gürizett a sikerekért. A Lotusnál debütáló ifjonc először Ayrton Senna csapattársaként hívta fel magára a figyelmet, méghozzá azzal, hogy képes volt tartani a lépést a brazil legendával.

A repülő finnként elhíresült pilóta nyers tempója mindig is nyilvánvaló volt, mégis egészen a 100. nagydíjáig kellett várnia az első győzelmére. Ekkor már a McLaren versenyzőjeként hajszolta tovább az álmait, amelyeket az ominózus első hely után rövid idő alatt el is ért. A rákövetkező két esztendőben világbajnoki győzelmet ünnepelhetett, majd a Schumacherrel folytatott ádáz csatája után idejekorán visszavonult.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Japán Nagydíj, kifikáció: ATOM LAZA Verstappen pole…

Az elmúlt hétvége izgalma után Max Verstappen ezúttal nem sok kétséget hagyott afelől, hogyan is [...]

Érdekel
SZENZÁCIÓ: Az FIA elismerte egy hibáját!

A Szingapúri Nagydíj kvalifikációján Max Verstappen több látványos feltartást is eszközölt pár ellenfelével szemben. A [...]

Érdekel
Japán Nagydíj, FP2: Ismét Verstappen a leggyorsabb

Az éjszakai első szabadedzés Max Verstappen hegemóniájáról szólt, a holland csaknem hét tizedes előnnyel zárt [...]

Érdekel
Hamilton: „Vettel egy igazi PÉLDAKÉP!”

Mint azt biztos már sok forrásból láttátok, ezen a hétvégén Sebastian Vettel Japánban héderezik, hogy [...]

Érdekel
Verstappen: „Ha valaki NEM ISMER EL bennünket, az nem is igazi szurkoló!”

Míg a fél világ ünnepel, hogy „végre nem a Red Bull Racing nyert” meg egy [...]

Érdekel
Leclerc: „Rá sem ismertek majd a 2024-es Scuderia Ferrarira!”

Nem sokan fogadtak volna rá, mégis a Scuderia Ferrari lett az, aki 2023-ban megtörte a [...]

Érdekel