Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

SZOMORÚ ELSŐSÉG: A magyarok utálják legjobban Lewis Hamiltont

Nem éppen friss hír, de valamilyen okból kifolyólag más platformon még nem találkoztunk vele. Pedig megérne egy misét annak a folyamatnak a boncolgatása, hogy a joviális autósport szerető emberekből miként lett virtuális futballhuligán (NAGY TISZTELET a kivételnek)…

Egy labdarúgással foglalkozó szaklap virtuális hasábjain ugrott fel a hír, hogy egy angol újság felmérést végzett azzal kapcsolatban, hogy mely országok szurkolói a legellenszenvesebbek a hétszeres világbajnokkal. A közvéleménykutatás eredménye az lett, hogy ezt a kétes dicsőséget a hazai Formula-1 drukkerek tudhatják a magukénak, a hollandok és a németek előtt. Az okok miértjét legfőképpen a Hamilton által tolt LMBTQ/térdelgetős propaganda/borzalmas ruhakollekciók adják, de a lap szerint a magyar szurkolók, meg úgy általában a magyar emberek amúgy is mindent és mindenkit utálnak…Sajnos nem tudunk vitába szállni ezzel.

Nem tisztünk Hamiltont védeni (sőt, mi magunk számos alkalommal élesen bíráltuk őt a sportágba berángatott rendkívül kártékony politikai cirkuszolás miatt), és nem is szorul rá, de való igaz, hogy ami a kommentmezőkben vele kapcsolatban folyik, az már tényleg gusztustalan és egyben nagyon szomorú. Mégiscsak egy hétszeres világbajnokról beszélünk, akit lehet szeretni, lehet utálni – némely érdemét talán vitatni is -, de összességében az egyetemes motorsport egyik legnagyobb alakjáról beszélünk, akinek igenis minden körülmények között kijár(na) az ALAPVETŐ tisztelet.

Lehet és kell is szenvedélyesen szurkolni, de van (legyen!!) egy emberi minimum, ami megkülönböztet minket a csőcseléktől!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

One thought on “SZOMORÚ ELSŐSÉG: A magyarok utálják legjobban Lewis Hamiltont

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük