Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

TIPPELT a szakma: Élen a Red Bull, a Mercedes kutyaütő lesz!

Noha még el sem rajtolt a szezon, természetesen a nemzetközi szaksajtó is lehozta a maga 2023-as sorrendjét. Nincs benne semmi igazi meglepetés, kivéve egy pontban…

Több szakértő is tollat ragadott, hogy betippelje a szezon sorrendjét, és hát látunk benne meglepő dolgokat. Ted Kravitz és Anthony Davidson, a Sky Sport emberei is véleményezték a teszten látottakat, és a jóslatukra pillantva lényegi eltérés a mezőny első három és utolsó három helyén mutatkozik. A kettő közül Kravitz okfejtése az izgalmasabb, hiszen a véleménye egybecseng a többi ismert szakíróval, és ez nem más, minthogy a Mercedes egyensúly problémái nem sok jót ígérnek, míg az Aston Martin teszten mutatott versenyszimulációja nagyon dolgokra jogosíthatja fel Fernando Alonsót.

A szakember szerint a zöldek olyannyira erősek lehetnek, hogy még a Scuderia Ferrarira is veszélyt jelenthetnek. Kravitz így látja a mezőnyt:

  1. Red Bull
  2. Ferrari
  3. Aston Martin
  4. Mercedes
  5. Alpine
  6. Haas
  7. Alfa Romeo
  8. McLaren
  9. AlphaTauri
  10. Williams

Davidson ellenben úgy látja, hogy bár erős lehet az Aston Martin, de a Mercedest nem fogja tudni átugrani. Hasonlóan érez az Haas csapattal, az Alfa Romeóval, az AlpaTaurival és az Alpine istállóval kapcsolatban is, akiket kollégájával ellentétben magasabbra taksált.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Crash.net

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük