FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Török Nagydíj, FP2: Ismét Hamilton volt a leggyorsabb

Némileg eseménytelenebb egyórás etapot hozott a Török Nagydíj második edzése, melyen újból a motorcserén átesett Lewis Hamilton tempója bizonyult a legjobbnak.

A megszokottaktól annyiban mégis eltérően alakult ez a gyakorlás, hogy az első és az utolsó közötti különbségek, valamint a top tíz közötti differencia egészen kicsi méretet öltött. Míg az előbbi 1.9 másodpercben állt meg, utóbbi tétel egyetlen mp-re korlátozódott. Maga az edzés nem hozott különösebb izgalmakat, egy-két megforgástól eltekintve, Nicholas Latifi és Pierre Gasly csempészett egy kis „életet” a délutánba.

Többen panaszkodtak alulkormányzottságra, többek közt Gasly és Sebastian Vettel volt elégedetlen a pálya állapotával, amely azért így is jóval jobb, mint az emlékezetes tavalyi pénteken. Közben az élen egymásnak adták a kilincset a pilóták, majd amikor felkerültek a lágy keverékek, helyreállt a világrend. Lewis Hamilton alatt jól dolgozik az új motor, ezt az is bizonyítja, hogy az aktuális címvédő többször is megjavította a saját legjobb idejét, és megint az élen fejezte be a menetet. Mögötte Charles Leclerc mutatott jó formát, Valtteri Bottas elé is beférkőzött. A két különleges festésű Red Bull ezúttal a negyedik-ötödik helyen végzett, de ebből természetesen nem érdemes következtetni a vasárnapi esélyeket illetően.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.