FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Török Nagydíj? TÖRÖLVE!!

Hasít tovább a járványosdi, amelynek most egy újabb Formula-1-es verseny lett az áldozata. Ugyan a hivatalos bejelentés még várat magára, de megbízható sajtóinformációk már előrevetítik: Török Nagydíj helyett három hét szünet vár az F1 mezőnyére.

A Török Nagydíjat a már eleve törölt kanadai verseny helyett óhajtották volna megrendezni, ám sz@r került a palacsintába azzal, hogy Anglia vörös zónába tette a törököket, ezzel pedig ellehetetlenítette az isztambuli rendezést. A Forma-1 részéről mindent megtettek, hogy mentsék a helyzetet, ám a török média már megszellőztette, hogy ez nem sikerült.

Pedig a Liberty Media rugalmasan állt a helyzethez, gondolkodtak egy esetleges Azerbajdzsán – Törökország csere lehetőségében, de ebben az azeriek nem voltak partnerek. Szóba jött egy dupla Paul Ricard és/vagy Red Bull Ring opció is, de ezt a csapatok nem akarták, hiszen négy egymást követő versenyhétvége még az edzett mezőnynek és infrastruktúrának is komoly megterhelést jelentene. Ezért aztán jó eséllyel egyszerűen nem tartanak azon a hétvégén futamot, és nem fogják pótolni sem a Nürburgringgel, sem Mugellóval a kieső időpontot. A hivatalos bejelentés is hamarosan megérkezhet erről a Formula-1 részéről.

Remek, hogy a politika valószerűtlen hülyeségeit ismét az autósport szurkolók nyögik majd…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.