Új dokusorozat indul Michael Schumacherről

Ma jelenik meg a német ARD médiatárában a „Being Michael Schumacher”, amely egy, a Michael Schumacher életét és pályafutását feldolgozó ötrészes dokumentumfilm sorozat. A műben Fernando Alonso, valamint Lewis Hamilton is szerepet kapott.

A magyar nézők egyelőre csak korlátozottan férhetnek hozzá majd ehhez a bizonyára remek alkotáshoz, de türelem rózsát terem: előbb-utóbb biztosan lesz olyan szemfüles honfitársunk, aki megtalálja a kiskaput, és közkinccsé teszi a sorozatot. Addig is, az ARD-n kívül december 28-án este látható lesz még a Das Erste csatornán is. Az öt rész alatt feltűnik Hamilton, aki már csak a visszatérő Schumacher ellen versenyezett, annál jobban ismeri őt Alonso, aki nagyon mély véleményt fogalmazott meg az ikonról:

„Sokkal többször veszítettem ellene, mint ahányszor nekem sikerült legyőznöm őt. Ő egészen egyszerűen egy hihetetlen versenyző volt. Boldog vagyok, hogy láthattam a sportág csúcsán Michaelt, ez inspirációt jelentett nekem, valamint a generációm összes tagjának, amikor még csak a gokartos karrierünket tapostuk. Ő volt a legnagyobb hatással a sportra, megváltoztatta a versenyzéshez kötődő kapcsolatot, a hozzáállást, a felkészülést, a mérnökökkel végzett munkát, átírta az egész genomját. Miatta változott meg nagyon sok minden és indult el a sportág egy sokkal jobb irányba.” – méltatta a szinte napra pontosan tíz esztendeje szomorú balesetet szenvedő legendát Fernando Alonso.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XBP Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel