FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Újabb csemege: 2021-ben Vettel Hamilton csere jöhet?

Ralf Schumacher szerint mindenképpen. Már eddig is sokösszetevős volt a pilótapiac, amit a koronavírus járvány, és az annak hatására tolódó Forma-1-es megújulás is csak tovább fűszerez. Ez lehet Sebastian Vettel szerencséje.

A német jelenleg a levegőben lóg, a Scuderia egyéves szerződést és csökkentett apanázst kínált a négyszeres világbajnoknak, amelyet ő visszautasított. Adja magát a kérdés, hogy ha a Ferrarival nem sikerül megállapodni, mi lesz Vettel sorsa. Az elmúlt időkben gyakran felmerült a McLaren érdeklődése, és a Mercedes istálló lehetősége is. Egy honfitárs volt kolléga tudni véli az opciókat, amelyek közül szerinte a legvalószínűbb a Lewis Hamiltonnal történő üléscsere:

„A Ferrari után máshová igazolni, az mindig kemény dió. A Scuderia különleges csapat, különleges elvárásokkal, ahol, ha érzed a bizalmat, akkor semmi sem lehetetlen. Ha megkapja Seb a megfelelő támogatást, akkor nem a pénznek kell döntenie. Ellenkező esetben csak egyetlen menekülőpálya marad neki, ez pedig a Mercedes. Ott egyből világbajnok lehetne… Ha Lewis a Ferrari felé venné az irányt, akkor ez a forgatókönyv a Mercedesnek is jó lehetne, azt viszont nem tudom elképzelni, hogy Sebastian a McLarennél kössön ki.” – mondta el a többszörös futamgyőztes ifjabbik Schumacher.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images