Újabb csemege: 2021-ben Vettel Hamilton csere jöhet?

Ralf Schumacher szerint mindenképpen. Már eddig is sokösszetevős volt a pilótapiac, amit a koronavírus járvány, és az annak hatására tolódó Forma-1-es megújulás is csak tovább fűszerez. Ez lehet Sebastian Vettel szerencséje.

A német jelenleg a levegőben lóg, a Scuderia egyéves szerződést és csökkentett apanázst kínált a négyszeres világbajnoknak, amelyet ő visszautasított. Adja magát a kérdés, hogy ha a Ferrarival nem sikerül megállapodni, mi lesz Vettel sorsa. Az elmúlt időkben gyakran felmerült a McLaren érdeklődése, és a Mercedes istálló lehetősége is. Egy honfitárs volt kolléga tudni véli az opciókat, amelyek közül szerinte a legvalószínűbb a Lewis Hamiltonnal történő üléscsere:

„A Ferrari után máshová igazolni, az mindig kemény dió. A Scuderia különleges csapat, különleges elvárásokkal, ahol, ha érzed a bizalmat, akkor semmi sem lehetetlen. Ha megkapja Seb a megfelelő támogatást, akkor nem a pénznek kell döntenie. Ellenkező esetben csak egyetlen menekülőpálya marad neki, ez pedig a Mercedes. Ott egyből világbajnok lehetne… Ha Lewis a Ferrari felé venné az irányt, akkor ez a forgatókönyv a Mercedesnek is jó lehetne, azt viszont nem tudom elképzelni, hogy Sebastian a McLarennél kössön ki.” – mondta el a többszörös futamgyőztes ifjabbik Schumacher.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel