Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Újabb visszatérő pálya kerülhet be a 2020-as naptárba?

Miközben verseny versenyt követ a Forma-1-ben, a háttérben megfeszített munka folyik azért, hogy a sorozat a lehetőségekhez képest közel teljes szezont futhasson. A múlt héten hivatalosan is bejelentett Nürburgring után most újabb ismert és közkedvelt pálya térhet vissza a versenynaptárba.

Jelenleg november 1-ig van betáblázva a száguldó cirkusz, de a Liberty Media előrehaladott tárgyalásokat folytat Vietnámmal és Malajziával, ezen kívül a közel-keleti évzárás (Abi Dhabi, Bahrein) is biztosnak tűnik. Ez tehát négy verseny, és most nagyon úgy fest, hogy ehhez ötödikként Isztambul is hamarosan csatlakozhat.

A török pálya mind a versenyzők, mind a nézők között nagy népszerűségnek örvendett, de gazdasági indokok miatt 2011-ben kikerült a körforgásból. Most jó eséllyel visszatérhetnek:

„2013 óta nagy lendülettel dolgozunk azért, hogy az F1 visszatérjen Törökországba. Amióta átvettük a pálya üzemeltetését, azóta napirenden van ez a téma, de igazi fordulópontot 2017 hozta el számunkra, ekkortól már a török kormány is a támogatásáról biztosított bennünket. A Forma-1 vezetésével folyamatos tárgyalásban állunk, és az a célunk, hogy a világ egyik legkedveltebb pályája újra vendégül láthassa az F1-et.

Az Intercity Isztambul Park nevében most kijelenthetem, hogy a megbeszélések olyan szakaszban tartanak, amikor már nem tehetünk közzé részleteket, de amint az üzleti titoktartás alól mentesülünk, természetesen azonnal be fogunk számolni a fejleményekről.” – írja a pálya hivatalos Instagram oldala.

A projekt előtt azonban egy jelentős akadály is húzódik: a török aszfaltcsík jelenleg nem rendelkezik azzal a legmagasabb minősítéssel, amely Formula-1-es versenyek rendezéséhez szükségeltetik.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük