Újra egy magyar az F1-ben? Ezek a tervek!

A magyar kormány „motorsportfelelőse”, Palkovics László szerint mindenképpen! A miniszter elmondása szerint a következő tíz évben nagyon komoly innováció valósulhat meg a hazai autó/motorsportban!

A hazai rajongók számára igencsak baráti jövőképet ismertetett a Nemzeti Sportban olvasható interjújában Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. A lapban olvasható tervek között szerepel F1-es pilóta kinevelése, a Hungaroring rekonstrukciója, és egy újabb, világszínvonalú pálya felépítése is.

A magyar kormány a minisztériummal szorosan együttműködve dolgozta ki azt a stratégiát, amely a technikai sportágak népszerűségét, valamint a rendelkezésre álló hazai mérnöki és sportolói kvalitásokat is figyelembe veszi. A stratégiai terv legfőbb célja, hogy fellendítse a hazai autó/motorsportot, amelynek köszönhetően Magyarország újra versenyzőt adhatna majd a Formula-1-nek.

Palkovics elképzelései szerint a felpörgetett utánpótlásneveldék munkája gyanánt tíz éven belül a királykategóriában is újra láthatunk majd magyar pilótát. Ennek érdekében a tesztelésre és képzésre alkalmas pályákat is fejleszteni kívánják, kiváltképp természetesen a Hungaroringet, valamint a ZalaZone néven elhíresült innovációs központot. A miniszter azt is hozzátette, hogy egy MotoGP pálya felépítése is meg fog valósulni, és reményei szerint az F1 mellett a gyorsasági motoros  világbajnokságban is láthatunk majd versenyezni honfitársunkat.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel