Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Újra egy magyar az F1-ben? Ezek a tervek!

A magyar kormány „motorsportfelelőse”, Palkovics László szerint mindenképpen! A miniszter elmondása szerint a következő tíz évben nagyon komoly innováció valósulhat meg a hazai autó/motorsportban!

A hazai rajongók számára igencsak baráti jövőképet ismertetett a Nemzeti Sportban olvasható interjújában Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. A lapban olvasható tervek között szerepel F1-es pilóta kinevelése, a Hungaroring rekonstrukciója, és egy újabb, világszínvonalú pálya felépítése is.

A magyar kormány a minisztériummal szorosan együttműködve dolgozta ki azt a stratégiát, amely a technikai sportágak népszerűségét, valamint a rendelkezésre álló hazai mérnöki és sportolói kvalitásokat is figyelembe veszi. A stratégiai terv legfőbb célja, hogy fellendítse a hazai autó/motorsportot, amelynek köszönhetően Magyarország újra versenyzőt adhatna majd a Formula-1-nek.

Palkovics elképzelései szerint a felpörgetett utánpótlásneveldék munkája gyanánt tíz éven belül a királykategóriában is újra láthatunk majd magyar pilótát. Ennek érdekében a tesztelésre és képzésre alkalmas pályákat is fejleszteni kívánják, kiváltképp természetesen a Hungaroringet, valamint a ZalaZone néven elhíresült innovációs központot. A miniszter azt is hozzátette, hogy egy MotoGP pálya felépítése is meg fog valósulni, és reményei szerint az F1 mellett a gyorsasági motoros  világbajnokságban is láthatunk majd versenyezni honfitársunkat.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images