Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Újra terítéken az AGYRÉM: A jövőben egyesülhet a Formula-E és az F1?

Néhány hónapja már beszéltek róla, most pedig újból előkerült a téma: ha az FE utoléri a Formula-1 teljesítményét, érdemes lesz elgondolkodni az összeolvasztáson.

Alejandro Agag, az ambiciózus és nagyravágyó Formula-E vezérigazgató szerint könnyen eljöhet az idő, amikor a két sorozat útjai keresztezni fogják egymást. És azon a ponton az elképzelhető legokosabb megoldás lenne, ha…:

„Hatalmas Forma-1 rajongó vagyok, ezt mindenki tudja rólam. Mindig is az voltam, ugyanakkor hiszem, hogy a jövő versenyautói és közlekedési eszközei mind elektromos árammal fognak működni. Mi az elkövetkezendő 25 esztendőre a Formula-E brand kizárólagos tulajdonosaiként jó pozícióból várhatjuk ezt. Nyilván ez nem máról holnapra fog bekövetkezni, de hogy megtörténjen, az véleményem szerint elkerülhetetlen.

Alejandro Agag, a Formula-E vezére

Ha az elektromotoroknak sikerül teljesítményben beérni a belsőégésű F1-es testvéreiket, akkor már nem lesz értelme külön ligákban versenyeznünk. Hosszú idő fog még eltelni addig, de eljön ez a pillanat. Mindenesetre mi készen állunk az együttműködésre.” – mondta el sokat sejtetően Agag, akinek tulajdonosi körében máris van olyan részvényes személy, amely mindkét nevezett sorozatban érdekelt.

Ti mit gondoltok egy ilyen fúzióról?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: The Mirror

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük