FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Van, aki szerint nem lesz nyerő a sprintfutam!

Eric Boullier, a McLaren volt csapatvezetője szerint elhibázott lépés a Formula-1 részéről az új formátum bevezetése.

Az egykori vezér most átvedlett megmondóemberbe, és úgy gondolja, semmi szükség nincs az „ezeréves” F1 megreformálására… A Lotus és a McLaren egykori első embere manapság szervezőként tevékenykedik, azon belül a Francia Nagydíjat igyekszik minél sikeresebbé tenni. Ebben a minőségében úgy gondolja, hogy a sprintkvalifikáció formátuma bukni fog, ugyanis a nézők a teljes képet nézik, nem egy kiragadott újítás mentén fogják megítélni a Forma-1-et:

„Azt hiszem, a szurkolókat elsősorban az F1 érdekli, nem a sprintfutamok, és nem is más újítások miatt jönnek, vagy nem jönnek ki a pályára.” (vicces erről cikkezni, főleg azok után, hogy X ideje csak egy-egy helyszínre engednek be szurkolókat) Abban a pillanatban, ahogy az első pár ilyen eseményen túl leszünk, nem hiszek benne, hogy ez többletbevételt jelenthet azokon a versenyhétvégéken ahol ez a rendszer megjelenik.” – mondja ő.

Eszmefuttatása már csak azért is érdekes, mert neki konkrétan az (lenne) a feladata, hogy minél inkább népszerűvé tegye hazája nagydíját. Ám Boullier azon konzervatívak közé tartozik, akik az „el a kezekkel” mindentől, ami más, mint eddig volt frázisát puffogtatják. Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de a Formula-1 mindig is az újításról, a fejlesztésekről, a legmodernebb technikákról szólt. És sosem látjuk meg, hogy mit hozhat/ronthat a sprintfutam a helyzeten, ha nem próbáljuk ki…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.