Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Vasárnap időutazás vár ránk: Az 1993-as Európa Nagydíj a tv-ben!

Fura időket élünk, így a televízió műsorok is furák, ám az M4 Sport most vasárnap 14 h-tól sugározandó adásával nagyon fején találta a szöget. Jöhet Ayrton Senna Donington Parkban végrehajtott „ámokfutása”?

A Forma-1-es futamok közvetítésének jogait birtokló csatornánál azt vallják, hogy nem telhet el több hétvége verseny nélkül, ezért aztán gondoltak egyet, és remek érzékkel kultikus régi futamok közvetítésébe kezdenek. Elsőként most vasárnap a Donington Parkba kalauzolnak, egészen 1993-ig visszarepítve bennünket. Az M4 igazgatójának elmondása szerint nagy nyomás volt rajtuk, hogy valamilyen módon pótolják a 2020-as csúszó idénykezdetet, és kiszolgálják a szurkolókat. Székely Dávid elmondta, hogy rengeteg levelet és kérdést, kérést kapnak a nézőktől a Forma-1-es közvetítéseikkel kapcsolatban. Ezek között számos alkalommal említették a szimpatizánsok, hogy ha már úgyis csúszik a szezon, addig is nem lehetne-e régi klasszikusokat felidézni?

A televíziónál tárgyalásokat folytattak, majd gyorsan megállapodtak a Liberty Medaval, így pontosan annyi versenyt fognak a jövőben sugározni, amennyi elmarad a járványhelyzet miatt, így a versenyhétvégéken az M4 Sport nézői nem maradnak esemény nélkül.

Amit a ránk váró futamról tudni kell: Az 1993-as év Dél-Afrikában, Kyalamiban rajtolt, ás Alain Prost sikerével, valamint Senna második helyével zárult. Ezután Senna visszavágott, hazai pályán győzött, így érkezett meg a mezőny a Donington Parkba, a „vasárnapi verseny” helyszínére.

A poént érthető módon nem szeretnénk lelőni, de talán annyit érdemes megemlíteni, hogy aki látta a versenyt, az sosem felejti, aki pedig koránál fogva, vagy egyéb okból lemaradt róla, annak mindenképp pótolni kell!

Szóval a Fans Brands vasárnapi programja már adott, biztatunk minden kedves olvasót, csatlakozzatok – kiváltképp, ha szeretitek az esős futamokat!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Alonso: „NINCS MESE, jövőre már győzelmekért megyünk!”

Szép lassan közeleg a 2023-as szezon vége, és amennyire biztatóan indult az év az Aston [...]

Érdekel
Perez: „A kettős mérce áldozata vagyok!”

Az idei évben feltűnően gyengén teljesít Sergio Perez, aki már nagyon korán elvesztette azt a [...]

Érdekel
ELFOGADTÁK ANDRETTIÉK nevezését, gyakorlatilag itt a 11. csapat!

Az Andretti a Caddileckel karöltve 2026-ban tervezi, hogy csatlakozik a Formula-1-es világbajnoksághoz, az FIA részéről [...]

Érdekel
Norris: „A Red Bull NEM Verstappenre építi az autóját”

Lando Norris határozottan megcáfolta a szurkolók kedvenc összeesküvés elméletét, miszerint azért lenne domináns ez vagy [...]

Érdekel
Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel