Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Verstappen: „Az F1 UTÁN Le Mans-ban is győzni akarok!”

Egyre több verseny kerül a Formula-1 kalendáriumba, ez pedig némileg megijeszti az aktuális világbajnok Max Verstappent. A holland nem akar mindenáron F1-es versenyző maradni, ha már mindent elért, akkor más sorozat felé venné az irányt.

A holland szupersztár nem is titkolja, hogy nagyon izgatja őt a hosszútávú versenyzés gondolata, és szívesen kipróbálna magát Le Mansban is:

„Nagyon szeretem a Formula-1-et, élvezetes itt versenyezni, és nagyon sikeresek vagyunk a Red Bull Racinggel. Ugyanakkor szeretném jól kihasználni az aktív éveimet, és az a célom, hogy ezekbe minél több beleférjen, színesen és változatosan próbálom élni az életem. Az F1-es szerződésem 2028-ig szól, akkor 31 éves leszek, és úgy gondolom, hogy még mindig igazán versenyképes is.

Ha ez elérkezik, szeretnék majd tapasztalni más dolgokat is, szeretném élvezni a versenyzést lazább felfogásban, kisebb nyomás alatt. Nem titkolom, nagyon izgat a Le Mans-i indulás. Nemrégiben Fernando Alonso felvetette az ötletet, hogy szívesen versenyezne velem egy csapatban, nagy megtiszteltetés lenne ez nekem, és biztos vagyok benne, hogy komoly győzelmi esélyekkel indulnánk, nem is lehetne más célunk, mint nyerni. Fernando szerintem sosem fog visszavonulni, ebből a szempontból mások vagyunk, de egy megfelelő lehetőség esetén természetesen azonnal belevágnék a közös indulásba. Ő olyan típusú versenyző, akinek csak a győzelem az elfogadható eredmény, én is pontosan így gondolkodom. A hosszútávú versenyzés világa jelenleg folyamatosan változik, én pedig figyelek, kivárok, és ha lesz egy jó lehetőség, akkor bele is vágok.” – elmélkedett a világbajnok.

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: COLOMBO Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük