Verstappen: „Az F1 UTÁN Le Mans-ban is győzni akarok!”

Egyre több verseny kerül a Formula-1 kalendáriumba, ez pedig némileg megijeszti az aktuális világbajnok Max Verstappent. A holland nem akar mindenáron F1-es versenyző maradni, ha már mindent elért, akkor más sorozat felé venné az irányt.

A holland szupersztár nem is titkolja, hogy nagyon izgatja őt a hosszútávú versenyzés gondolata, és szívesen kipróbálna magát Le Mansban is:

„Nagyon szeretem a Formula-1-et, élvezetes itt versenyezni, és nagyon sikeresek vagyunk a Red Bull Racinggel. Ugyanakkor szeretném jól kihasználni az aktív éveimet, és az a célom, hogy ezekbe minél több beleférjen, színesen és változatosan próbálom élni az életem. Az F1-es szerződésem 2028-ig szól, akkor 31 éves leszek, és úgy gondolom, hogy még mindig igazán versenyképes is.

Ha ez elérkezik, szeretnék majd tapasztalni más dolgokat is, szeretném élvezni a versenyzést lazább felfogásban, kisebb nyomás alatt. Nem titkolom, nagyon izgat a Le Mans-i indulás. Nemrégiben Fernando Alonso felvetette az ötletet, hogy szívesen versenyezne velem egy csapatban, nagy megtiszteltetés lenne ez nekem, és biztos vagyok benne, hogy komoly győzelmi esélyekkel indulnánk, nem is lehetne más célunk, mint nyerni. Fernando szerintem sosem fog visszavonulni, ebből a szempontból mások vagyunk, de egy megfelelő lehetőség esetén természetesen azonnal belevágnék a közös indulásba. Ő olyan típusú versenyző, akinek csak a győzelem az elfogadható eredmény, én is pontosan így gondolkodom. A hosszútávú versenyzés világa jelenleg folyamatosan változik, én pedig figyelek, kivárok, és ha lesz egy jó lehetőség, akkor bele is vágok.” – elmélkedett a világbajnok.

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: COLOMBO Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel