VERSTAPPEN: Büntetéssel együtt is SIMA GYŐZELEM VEGASBAN

A botrányos felvezetés után egész jó versenyt hozott a Las Vegasi Nagydíj, meglepetést azonban nem. Nagyon sima Verstappen győzelem született!

A rajtnál Max Verstappen jól érzett rá a pillanatra, és rögtön maga mögé utasította Charles Leclercet, de vitatott helyzetben, a bukótérben némi előnyt szerezve. Hátrébb Fernando Alonso okozott kalamajkát, a spanyol hibája miatt rövid VSC fázis következett. Még csak alig szedték össze a törmeléket, jött az újabb „bumm”, Lando Norris alól tört ki a McLaren, a brit csúnyán odavágta az autóját, amivel ki is szállt a versenyből.

Érkezett a biztonsági autó, majd az SC fázis végeztével a hír, hogy Verstappen startnál bemutatott manővere büntetést ért, egészen pontosan öt másodpercet. A holland megpróbált (volna) minél nagyobb előnyt kiépíteni, azonban némi meglepetésre a kemény keverékeket jobban kezelő Charles Leclerc elkapta őt. Hamarosan elérkeztünk az első kiállásokhoz, majd néhány kerék a kerék elleni csata és leszakadó törmelék után ugyanide értünk vissza, a biztonsági autós fázishoz, amely döntőnek bizonyult. Újabb kerékcserék következtek, majd az élen Sergio Perez vs Charles Leclerc ütés-váltás, végül a slusszpoén: Az egész hétvégén csak mérgelődő Max Verstappen a futam utolsó harmadában olyan tempót pörkölt oda, hogy az utolsó körben még sétakocsikázni és szélárnyékot adni is volt ideje.

Mindez nem segített Sergio Perezen, aki az utolsó kanyarban elvesztette a második pozíciót Charles Leclerc ellenében, és csak a dobogó legalsó fokára ért oda. Botrányos felvezetés után egészen jó csatákat és jó versenyt hozott Las Vegas, de ha hírtelen eltűnne a versenynaptárból, akkor sem biztos, hogy telesírnánk miatta a zsebkendőnket…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

BBC – Az FIA vizsgálata bin Sulayem BOSSZÚJA Wolff ellen!

Meghökkentő dolgot állít az angol közszolgálati média: Szerintük az FIA egy újságcikk által indított vizsgálata [...]

Érdekel
Valtteri Bottas naptár

Bottas – SportszerűSEG(G)ből JELES! Valtteri Bottas sosem lesz világbajnok, ám nagy valószínűséggel már így is [...]

Érdekel
Az F1 TELJES MEZŐNYE kiáll a Wolff házaspár mellett

Mint ahogy azt mi is megírtuk, egy újságcikk után kirobbant botrány után az FIA vizsgálatot [...]

Érdekel
Norris: „Biztos vagyok abban, hogy jövőre MEGLESZ az első győzelmem”

Abban majdnem minden Formula-1 szimpatizáns egyetért, hogy a sorozatban jelenleg is egy generációváltás zajlik. Ennek [...]

Érdekel
MARKO szerint ezért nem működne egy csapatban Verstappen és Hamilton…

Dr. Helmut Marko akaratán kívül is megerősítette a pletykákat: Lewis Hamilton közvetve, vagy közvetlenül, de [...]

Érdekel
DAGAD a Wolff botrány: Wolffék szerint az FIA a hibás, akik még NŐGYÜLÖLŐK IS

Aki nem lenne képben a storyval, annak röviden annyi, hogy a FOM (Formula One Managemant) [...]

Érdekel