VERSTAPPEN: Büntetéssel együtt is SIMA GYŐZELEM VEGASBAN

A botrányos felvezetés után egész jó versenyt hozott a Las Vegasi Nagydíj, meglepetést azonban nem. Nagyon sima Verstappen győzelem született!

A rajtnál Max Verstappen jól érzett rá a pillanatra, és rögtön maga mögé utasította Charles Leclercet, de vitatott helyzetben, a bukótérben némi előnyt szerezve. Hátrébb Fernando Alonso okozott kalamajkát, a spanyol hibája miatt rövid VSC fázis következett. Még csak alig szedték össze a törmeléket, jött az újabb „bumm”, Lando Norris alól tört ki a McLaren, a brit csúnyán odavágta az autóját, amivel ki is szállt a versenyből.

Érkezett a biztonsági autó, majd az SC fázis végeztével a hír, hogy Verstappen startnál bemutatott manővere büntetést ért, egészen pontosan öt másodpercet. A holland megpróbált (volna) minél nagyobb előnyt kiépíteni, azonban némi meglepetésre a kemény keverékeket jobban kezelő Charles Leclerc elkapta őt. Hamarosan elérkeztünk az első kiállásokhoz, majd néhány kerék a kerék elleni csata és leszakadó törmelék után ugyanide értünk vissza, a biztonsági autós fázishoz, amely döntőnek bizonyult. Újabb kerékcserék következtek, majd az élen Sergio Perez vs Charles Leclerc ütés-váltás, végül a slusszpoén: Az egész hétvégén csak mérgelődő Max Verstappen a futam utolsó harmadában olyan tempót pörkölt oda, hogy az utolsó körben még sétakocsikázni és szélárnyékot adni is volt ideje.

Mindez nem segített Sergio Perezen, aki az utolsó kanyarban elvesztette a második pozíciót Charles Leclerc ellenében, és csak a dobogó legalsó fokára ért oda. Botrányos felvezetés után egészen jó csatákat és jó versenyt hozott Las Vegas, de ha hírtelen eltűnne a versenynaptárból, akkor sem biztos, hogy telesírnánk miatta a zsebkendőnket…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel