FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Verstappen üzent a felügyelőknek: „VICC, amit ti leműveltek!”

Max Verstappen az Osztrák Nagydíj után nem fogta magát vissza, és keményen beleszállt a versenyirányításba. Nem csak a hollandnál, de a mezőny többi versenyzőjénél is ledobta az ékszíjat, hogy egyeseket szénné büntettek, és pluszban még 43 köridőt is töröltek…

A Red Bull Racing pilótája a már oly sokszor hangoztatott következetességet kérte számon, valamint felhívta a figyelmet, hogy sokkal egészségesebb lenne a sportágnak, ha a versenyzőket maga a pálya büntetné:

„Itt lenne már az ideje, hogy azoknak a véleményét is észrevegyék, akik hétvégéről hétvégére a főszereplői ennek az egész cirkusznak. Meg kellene bennünket hallgatni, nem csak folyamatosan a saját véleményüket hajtogatni. A versenyzők között egyetértés van ebben a témában, és mindannyian úgy látjuk, hogy amit az Osztrák Nagydíjon a pályahatárokkal kapcsolatban leműveltek, az kimeríti a vicc kategóriát! És itt nem csak a Formula-1-ről van szó, ugyanez a helyzet a feeder szériákban is.

Szurkolói szemmel nagyon egyszerű azt mondani, hogy csak annyi a dolgunk, hogy a fehér vonalon belül tartsuk az autót. Könnyűnek tűnik, de egyáltalán nem az, hiszen a gumik kopnak, a balansz változik, alul vagy túlkormányzottsággal küzdünk, és már meg is van a hiba, a túlcsúszás. Nem sok olyan kanyar van, amit megéri kiszélesíteni a jobb időeredmény érdekében, de ha ez annyira zavarja őket, akkor rakjanak oda kavicságyat, és meg van oldva a probléma. Ez sokkal természetesebb megoldás a problémánkra, hiszen aki próbálkozik és tilosban jár, az magát fogja büntetni. De a jelenlegi helyzet nagyon rossz a sportnak, és rossz fényben tünteti fel a versenyzőket is!” – nyilatkozta indulatosan a világbajnok.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük