Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Verstappen üzent a felügyelőknek: „VICC, amit ti leműveltek!”

Max Verstappen az Osztrák Nagydíj után nem fogta magát vissza, és keményen beleszállt a versenyirányításba. Nem csak a hollandnál, de a mezőny többi versenyzőjénél is ledobta az ékszíjat, hogy egyeseket szénné büntettek, és pluszban még 43 köridőt is töröltek…

A Red Bull Racing pilótája a már oly sokszor hangoztatott következetességet kérte számon, valamint felhívta a figyelmet, hogy sokkal egészségesebb lenne a sportágnak, ha a versenyzőket maga a pálya büntetné:

„Itt lenne már az ideje, hogy azoknak a véleményét is észrevegyék, akik hétvégéről hétvégére a főszereplői ennek az egész cirkusznak. Meg kellene bennünket hallgatni, nem csak folyamatosan a saját véleményüket hajtogatni. A versenyzők között egyetértés van ebben a témában, és mindannyian úgy látjuk, hogy amit az Osztrák Nagydíjon a pályahatárokkal kapcsolatban leműveltek, az kimeríti a vicc kategóriát! És itt nem csak a Formula-1-ről van szó, ugyanez a helyzet a feeder szériákban is.

Szurkolói szemmel nagyon egyszerű azt mondani, hogy csak annyi a dolgunk, hogy a fehér vonalon belül tartsuk az autót. Könnyűnek tűnik, de egyáltalán nem az, hiszen a gumik kopnak, a balansz változik, alul vagy túlkormányzottsággal küzdünk, és már meg is van a hiba, a túlcsúszás. Nem sok olyan kanyar van, amit megéri kiszélesíteni a jobb időeredmény érdekében, de ha ez annyira zavarja őket, akkor rakjanak oda kavicságyat, és meg van oldva a probléma. Ez sokkal természetesebb megoldás a problémánkra, hiszen aki próbálkozik és tilosban jár, az magát fogja büntetni. De a jelenlegi helyzet nagyon rossz a sportnak, és rossz fényben tünteti fel a versenyzőket is!” – nyilatkozta indulatosan a világbajnok.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel
Az APPLE TV kizárólagosságra hajt az F1 közvetítésekben!

A streaming platform nem csupán egyszerűen megvásárolná az F1 közvetítési jogait, de a deal mellé [...]

Érdekel
IndyCar pilóta: „Palou JOBB VERSENYZŐ, mint Verstappen!”

Bár mindenki elismeri Max Verstappen nagyságát, de az amerikaiak szerint az ovál versenyzés egy sokkal [...]

Érdekel
VETTEL: „Én le tudnám győzni Verstappent…”

Jó dolog bajnoknak lenni, viszont megvan a dolognak az a diszkrét bája, hogy mindenki téged [...]

Érdekel
Sergio Perez: „2024-ben a VILÁGBAJNOKI CÍMÉRT megyek!”

Nevetséges hibák tömkelege, egyre ritkuló Q3-as szereplések, „csodaként” megélt pontszerzések – így fest Perez 2023-as [...]

Érdekel