Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Vettel: „Nyerjen csak Leclerc…”

Sebastian Vettel nem őrült meg, és nem is adta fel a harcot, csupán azért mondja, hogy nyerjen csak Leclerc, mert az azt jelenti, hogy végre erős csomaggal rendelkezik majd a Scuderia Ferrari.

Noha Charles Leclerc erős teljesítménye miatt egy ideig komoly feszültség gerjedt a pilóták között, Sebastian Vettel szerint ez már múlt, csak egyetlen dolog számít, mégpedig az, hogy előrébb végezzen a csapat:

“Nem az a lényeg, hogy én éppen öt ponttal többet, vagy kevesebbet szerzek nála, sokkal fontosabb, hogy csapatként végre jó irányban induljunk el. Szerettünk volna már tavaly is erősebben teljesíteni, de tanultunk 2019-ből, és minden olyan faktort ki fogunk küszöbölni, amely negatív hatással volt a teljesítményünkre. A legfontosabb, hogy a Ferrari ismét felérjen a csúcsra!

Ha a csapattárs győz, akkor alatta is jó a technika – Erre alapozza nyilatkozatát Vettel

Vettel „megemlékezett” a vele elég hektikusan viselkedő sajtóval kapcsolatban is:

„Minden pillanatban változik a sajtó hozzáállása: ha valami félremegy, akkor a következő két hétben a pokol tüzén ég az ember, ha pedig jó eredményt érünk el, akkor hetekig mi vagyunk a királyok. Ez mindig is így volt, csak ami mostanság nagyon feltűnő a számomra, az a váltakozás gyorsasága. Nem csak az F1-ben van ez így, az elmúlt években az egész világ hajlamos lett azonnal ítélkezni, és rögtön pálcát törni mások felett.” – futtatta ki a beszélgetést filozofikusan a német világbajnok.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images