WOLFF: „A mi dominanciánk nem volt ennyire unalmas”

E sorok írója számára nagyon fárasztó volt már a Mercedes istálló hosszú éveken át tartó megállíthatatlan menetelése. Sosem hittem volna, hogy lesz valami, ami majd ennél is jobban untat. Lett.

Talán még sosem volt nyomasztóbb Formula-1-et nézni, és erről írni, mint manapság. Szó szerint NEM TÖRTÉNIK SEMMI. Verstappen pole, Verstappen nyer, minden csakis és kizárólag Verstappenről szól. Néha egy-egy csata a középmezőnyben, de ennyi. És bármennyire is volt unszimpatikus a Mercedes szárnyalása, ott voltak olyan évek, amikor legalább két autó harcolt egymással. Pontosan erre hívta fel a figyelmet Toto Wolff…

„Nehéz megítélni, hogy a mi dominanciánk erősebb, vagy gyengébb volt. Voltak olyan szezonok, amikor körülbelül ugyanez ment, ugyanezt érezték a szurkolók. De nálunk legalább voltak olyan időszakok, amikor két autó versenyzett egymással, és ez némi gyógyírt, izgalmat jelentett. Jelenleg már ez sincs. Sokszor elmondom, hogy itt a mérnöki munka, az autó teljesítménye, na meg a versenyzői kvalitások döntenek, és csakis rajtunk múlik, hogy visszavágjunk! De őszintén megvallva, sosem hittem volna, hogy valaki képes lehet ekkora előnyre szert tenni, ráadásul a legújabb fejlesztéseik is telitalálatnak bizonyultak. Ők csak teszik a dolgukat, nagyon jól és helyesen, nekünk pedig el kell követni mindent, hogy egyszer csak eléjük kerülhessünk.” – mondta el érzéseit a témában Wolff.

Azért az is nagyon érdekes, hogy hosszú évekig hallgattuk az FIA és a sportág szirénhangjait, hogy „költségplafon, új szabályok, kevesebb turbolens levegő, nagyobb leszorítóerő, könnyebb követés és előzés, na meg persze jobb csaták és nyíltabb küzdelem.”… Csak én érzem magam becsapva?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel