Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

WOLFF: „A mi dominanciánk nem volt ennyire unalmas”

E sorok írója számára nagyon fárasztó volt már a Mercedes istálló hosszú éveken át tartó megállíthatatlan menetelése. Sosem hittem volna, hogy lesz valami, ami majd ennél is jobban untat. Lett.

Talán még sosem volt nyomasztóbb Formula-1-et nézni, és erről írni, mint manapság. Szó szerint NEM TÖRTÉNIK SEMMI. Verstappen pole, Verstappen nyer, minden csakis és kizárólag Verstappenről szól. Néha egy-egy csata a középmezőnyben, de ennyi. És bármennyire is volt unszimpatikus a Mercedes szárnyalása, ott voltak olyan évek, amikor legalább két autó harcolt egymással. Pontosan erre hívta fel a figyelmet Toto Wolff…

„Nehéz megítélni, hogy a mi dominanciánk erősebb, vagy gyengébb volt. Voltak olyan szezonok, amikor körülbelül ugyanez ment, ugyanezt érezték a szurkolók. De nálunk legalább voltak olyan időszakok, amikor két autó versenyzett egymással, és ez némi gyógyírt, izgalmat jelentett. Jelenleg már ez sincs. Sokszor elmondom, hogy itt a mérnöki munka, az autó teljesítménye, na meg a versenyzői kvalitások döntenek, és csakis rajtunk múlik, hogy visszavágjunk! De őszintén megvallva, sosem hittem volna, hogy valaki képes lehet ekkora előnyre szert tenni, ráadásul a legújabb fejlesztéseik is telitalálatnak bizonyultak. Ők csak teszik a dolgukat, nagyon jól és helyesen, nekünk pedig el kell követni mindent, hogy egyszer csak eléjük kerülhessünk.” – mondta el érzéseit a témában Wolff.

Azért az is nagyon érdekes, hogy hosszú évekig hallgattuk az FIA és a sportág szirénhangjait, hogy „költségplafon, új szabályok, kevesebb turbolens levegő, nagyobb leszorítóerő, könnyebb követés és előzés, na meg persze jobb csaták és nyíltabb küzdelem.”… Csak én érzem magam becsapva?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Japán Nagydíj, kifikáció: ATOM LAZA Verstappen pole…

Az elmúlt hétvége izgalma után Max Verstappen ezúttal nem sok kétséget hagyott afelől, hogyan is [...]

Érdekel
SZENZÁCIÓ: Az FIA elismerte egy hibáját!

A Szingapúri Nagydíj kvalifikációján Max Verstappen több látványos feltartást is eszközölt pár ellenfelével szemben. A [...]

Érdekel
Japán Nagydíj, FP2: Ismét Verstappen a leggyorsabb

Az éjszakai első szabadedzés Max Verstappen hegemóniájáról szólt, a holland csaknem hét tizedes előnnyel zárt [...]

Érdekel
Hamilton: „Vettel egy igazi PÉLDAKÉP!”

Mint azt biztos már sok forrásból láttátok, ezen a hétvégén Sebastian Vettel Japánban héderezik, hogy [...]

Érdekel
Verstappen: „Ha valaki NEM ISMER EL bennünket, az nem is igazi szurkoló!”

Míg a fél világ ünnepel, hogy „végre nem a Red Bull Racing nyert” meg egy [...]

Érdekel
Leclerc: „Rá sem ismertek majd a 2024-es Scuderia Ferrarira!”

Nem sokan fogadtak volna rá, mégis a Scuderia Ferrari lett az, aki 2023-ban megtörte a [...]

Érdekel