Zsetonrendszert hagynak jóvá, két futam is lehet a Red Bull Ringen?

Továbbra is képlékeny a szezonkezdet pontos időpontja, ötletből viszont annál több van, ezenkívül a fejlesztések területén is újdonságok következhetnek.. A versenynaptárral kapcsolatban egy olyan verzió látott napvilágot, amely a magyar szurkolóknak igencsak kedves lenne.

Ez pedig nem más, mint a közeli Red Bull Ring esetleges dupla szerepvállalása. A Formula-1 stábja folyamatosan azon dolgozik, hogy a beígért 15 versenyes szezont képes legyen maradéktalanul betartani. Teszik ezt nem csupán a szurkolókért, hanem a lekötött televíziós jogdíjak és a profit megtartása érdekében is.

Számos megoldás felmerült már, jelenleg az tűnik a legésszerűbbnek, ha olyan helyszínekre utazik el a száguldó cirkusz, ahol már jelenleg is stabilan kézben tartják a koronavírus helyzetet. Ausztria pontosan ilyen, aki követi a napi híreket, már egészen biztosan hallotta, hogy az ottani kormány a vészhelyzet mérséklésére készül, ezért megvan az esély arra, hogy június végére már legalább zárt kapus versenyeket rendezhetnek.

Hogy ez több, mint ötlet, azt az is jól bizonyítja, hogy a Red Bull Ring osztrák vezetősége már be is jelentkezett, ha úgy alakul, ők két verseny megrendezésével szívesen segítenek. Bízzunk abban, hogy június végéig még sokat javul a helyzet, és velünk együtt sok magyar F1 fanatikus is elzarándokolhat a Spielberg mellett fekvő ultramodern, gyönyörű tájjal övezett aszfaltcsíkra.

Közben úgy hírlik, visszatérhet a zsetonrendszer a fejlesztésekbe: az már eldöntött tény, hogy 2021-re senki nem építhet új karosszériát, és csupán néhány összetevő lesz majd csak fejleszthető. Itt jön képbe a már említett zseton szabály, amelynek alapján a fejlesztéseket részekre bontanák, így mindenki csak egységnyi munkát végezhetne, ki-ki a saját maga által fontosnak tartott területen. Mindez még csak ötlet szintjén mozog, de az istállók kivétel nélkül jónak tartanák a megoldást, és támogatják a felvetést, így most a labda az F1 és a Motorsport Világtanács térfelén pattog.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: LAT Images

Albon: „Én voltam VERSTAPPEN eddigi legnagyobb kihívója”

Alexander Albonnak idén sem jutott túl erős technika, de amit kihozott a Williamsből, az igazán [...]

Érdekel
GIGA szerződés előtt Leclerc, BÉRFESZÜLTSÉG készülődik a Ferrarinál?

Hatalmas fizetéssel, további öt esztendőre láncolná magához a rettentően tehetséges, világbajnok alkat Charles Leclercet a [...]

Érdekel
ÍME, a tíz LEGJOBBAN FIEZETETT F1-es pilóta

A Forbes magazin idén is leközölte a TOP10 legjobban kereső Formula-1-es pilóta nevét. A legjobb [...]

Érdekel
Kubica: „ALONSO A TOP, jobb, mint Verstappen és Hamilton!!

A sokkal többre hivatott lengyel ex F1-es szerint Fernando Alonso nem csupán fajsúlyos technikában „enné [...]

Érdekel
F1 VEZÉR: Jövőre szorosabb lesz…

Idén kis túlzással már a bajnokság negyedénél lefutott volt a vb-cím sorsa, ergo nem sokat [...]

Érdekel
HAMILTON: „Nem hallgattak rám, EZÉRT tartunk itt”

Vagy Lewis Hamilton kezdett rá ismételten az ismert „megint nem hallgattak rám” nótára, vagy a [...]

1 Comment

Érdekel