Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Christian Horner: „Hamilton kérjen bocsánatot tőlünk!”

A Red Bull Racing csapatfőnökének tegnap duplán rossz napja volt. Nem elég, hogy Max Verstappen alatt elszállt a technika, a remek gumitaktikával az élmezőnyben küzdő Alexander Albon szintén nem tudta befejezni a versenyét.

Albonon viszont korántsem műszaki hiba fogott ki, Lewis Hamilton ütötte ki őt. Horner természetesen hangot adott az elégedetlenségének:

„Alex igazán remek versenyt futott. Az eltérő gumistratégia nyújtotta előnyöket viszont már nem tudta kihasználni, mert Hamilton Brazília után ismét kilökte őt. Kezdem úgy érezni, hogy direkt csinálja ezt velünk… Albon már lényegében befejezte az előzést, ráadásul rengeteg helyet hagyott neki, tehát mindenben a szabályok szerint járt el.

A tapadási előnyét kihasználva könnyedén elment mellette, de kiélvezni már nem tudta a manőverét, ráadásul a számításaink szerint győzelmet bukott el. Az öt másodperces büntetés senkin nem segít, nem hozza vissza az elszalasztott esélyt, és nem riasztja el Hamiltont sem egy újabb hasonló megmozdulástól .” – dohogott az energiaitalos brand kirakatistállójának vezére, méghozzá jogosan.

Ti mit gondoltok, elég büntetés volt ez Hamiltonnak, vagy szigorúbban kellett volna eljárni vele szemben?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Red Bull Racing

3 thoughts on “Christian Horner: „Hamilton kérjen bocsánatot tőlünk!”

  1. Arthur says:

    Ilyenkor simán átadatnám minimum az okozó végső pozícióját, persze csak ha előrébb végez, és egy sárga lapot adnék neki. 2 sárga egy kihagyás! Hamilton sajnos rendre ilyen szemét

  2. Tomka János says:

    Változtatni kellene a szabályokon a büntetés pedig a kiütött versenyző mögé sorolás. Akkor mindenki meggondolná.

  3. Fehér Sándor says:

    Hamilton mindig is ilyen gusztustalan manővereket csinál, mert hagyják neki. Nem 5 mp, hanem 10 mp büntetés a boxutcában!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük