Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Jacques Villeneuve szerint Albon a Red Bull valaha volt legrosszabb pilótája

A kanadai világbajnok súlyos kritikával illette egy kollégáját. Villeneuve úgy gondolja, hogy Alexander Albon rettentően gyengén teljesít, messze nem üti meg a Formula-1-es világbajnokságban elvárható szintet.

És ez egyre csak rosszabb lesz…: „Egyszerűen nem érdemli meg az ülését. Ennél a csapatnál még sosem versenyzett nála gyengébb pilóta. Folyamatosan kapja az esélyeket, de versenyről-versenyre bizonyítja, hogy képtelen megugrani azt a szintet, amire a csapatnak szüksége lenne. Hiába kap meg minden támogatást, egyre gyengébb a teljesítménye. Csak a pénze és a kapcsolatai tartják őt a Red Bull volánja mögött.” – utalt lesújtóan Villeneuve az olasz Sky-nak arra, hogy az energiaitalosok tulajdonosi csoportjában van thai érdekeltség is.

Villeneuve nem megy a szomszédba akkor, mikor unortodox kritikákat kell megfogalmazni, de az tagadhatatlan, hogy a csípős megjegyzésének nagyon is sok a valóságalapja. Ehhez elég csak Albon és a tavaly elzavart és visszaminősített Pierre Gasly 2020-as teljesítményét összehasonlítani: a Török Nagydíj előtt egyetlen pont a különbség a jóval erősebb RBR-el köröző Albon előnye, miközben Gasly minden fordulóban csodát tesz az Alpha Taurival, sőt, már futamot is nyert vele…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Red Bull Racing

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük