FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Pályán a Red Bull, Verstappent MEGSZÍVATTA a karanténszabály

A nagy csapatok közül ma a Red Bull Racing is kihasználta a filmes napok adta lehetőségeket, és Alexander Albon révén 100 km-t „tesztelhette” a 2020-as friss konstrukciót.

A forgatás helyszíne Silverstone volt, azonban nem az Ausztriában jó esélyekkel induló Max Verstappen pattant a volán mögé. Nem is tehette volna, hiszen az elmúlt hetekben még nálunk vendégeskedő hollandnak két hét karantént kellett volna bevállalnia ezért. Alexander Albonnak ilyen problémái nincsenek, az Angliában élő versenyző így kézenfekvő lehetőség volt.

A remek időjárási körülmények között lebonyolított idei második forgatási napon bejáratták az RB16-ost, azonban a 100 kilométeres limit nem sok mindenre elég. Mint ismeretes, a motorváltása okán az osztrák istállónál nem játszik a két évvel korábbi technikával történő tesztelés.

A Christian Horner által vezetett csapat Ausztriába új fejlesztésekkel indul, és az elmúlt évek eredményei alapján nagyon erős idénykezdetre számít. Az előző két szezonban Max Verstappen nyert Spielbergben, az idei duplának köszönhetően akár a tabella élére is állhatnak az energiaitalosok.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Red Bull Racing

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük