Carlos Sainz a Mercedes „vergődéséről”: KAMU!

Sokan úgy érzik, hogy az előszezoni tesztnapokon látott Mercedeses forma nagyon is valós, de a Scuderia Ferrari újdonsült igazolása mértéktartásra int: Carlos Sainz semmit nem hisz el a Bahreinben bemutatott szenvedésből.

Sainz nem csupán a német istállóval kapcsolatban gyanakvó, szerinte más csapatokkal kapcsolatban is korai még bármit kijelenteni:

„Semmit nem hiszek el a Mercedesnek! Bár az az igazság, hogy másnak sem. Ennyi tesztelés után ugyanis nagyon nagy hiba lenne bármit kijelenteni. Az biztos, hogy a Red Bull Racing idén is jó lesz, és úgy érzem, hogy a McLaren is sok meglepetést tartogathat. Kisebb és jobb motort kapott az autójuk, fejlődtek a teljesítmény és az aerodinamika területén is. Mellette az Alpine sem tűnik gyengének, ők is okozhatnak számos kellemetlen percet az ellenfeleknek. Érdekes helyzetek adódhatnak, mindenképp várjuk meg az első versenyt, mielőtt bármilyen erősorrendet is felállítunk.

Ugyanebből az okból az idei Ferrariról sem tudnék konkrét véleményt alkotni, de jók a megérzéseim. Hogy Charles Leclerc pozitív véleménnyel van az idei autóról, az nagyon sokat jelent számomra, hiszen ő ismeri az előző éveket a vörös technika volánja mögül. Én még nem tudok vele igazán a határon menni, de összességében úgy érzem, hogy könnyen vezethető lett az SF21. Amint összeszoktunk, szerintem jönnek majd az eredmények is.” – nyilatkozott kendőzetlenül a spanyol versenyző.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel