Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Carlos Sainz a Mercedes „vergődéséről”: KAMU!

Sokan úgy érzik, hogy az előszezoni tesztnapokon látott Mercedeses forma nagyon is valós, de a Scuderia Ferrari újdonsült igazolása mértéktartásra int: Carlos Sainz semmit nem hisz el a Bahreinben bemutatott szenvedésből.

Sainz nem csupán a német istállóval kapcsolatban gyanakvó, szerinte más csapatokkal kapcsolatban is korai még bármit kijelenteni:

„Semmit nem hiszek el a Mercedesnek! Bár az az igazság, hogy másnak sem. Ennyi tesztelés után ugyanis nagyon nagy hiba lenne bármit kijelenteni. Az biztos, hogy a Red Bull Racing idén is jó lesz, és úgy érzem, hogy a McLaren is sok meglepetést tartogathat. Kisebb és jobb motort kapott az autójuk, fejlődtek a teljesítmény és az aerodinamika területén is. Mellette az Alpine sem tűnik gyengének, ők is okozhatnak számos kellemetlen percet az ellenfeleknek. Érdekes helyzetek adódhatnak, mindenképp várjuk meg az első versenyt, mielőtt bármilyen erősorrendet is felállítunk.

Ugyanebből az okból az idei Ferrariról sem tudnék konkrét véleményt alkotni, de jók a megérzéseim. Hogy Charles Leclerc pozitív véleménnyel van az idei autóról, az nagyon sokat jelent számomra, hiszen ő ismeri az előző éveket a vörös technika volánja mögül. Én még nem tudok vele igazán a határon menni, de összességében úgy érzem, hogy könnyen vezethető lett az SF21. Amint összeszoktunk, szerintem jönnek majd az eredmények is.” – nyilatkozott kendőzetlenül a spanyol versenyző.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „NINCS MESE, jövőre már győzelmekért megyünk!”

Szép lassan közeleg a 2023-as szezon vége, és amennyire biztatóan indult az év az Aston [...]

Érdekel
Perez: „A kettős mérce áldozata vagyok!”

Az idei évben feltűnően gyengén teljesít Sergio Perez, aki már nagyon korán elvesztette azt a [...]

Érdekel
ELFOGADTÁK ANDRETTIÉK nevezését, gyakorlatilag itt a 11. csapat!

Az Andretti a Caddileckel karöltve 2026-ban tervezi, hogy csatlakozik a Formula-1-es világbajnoksághoz, az FIA részéről [...]

Érdekel
Norris: „A Red Bull NEM Verstappenre építi az autóját”

Lando Norris határozottan megcáfolta a szurkolók kedvenc összeesküvés elméletét, miszerint azért lenne domináns ez vagy [...]

Érdekel
Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel