FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Carlos Sainz az elődjét magasztalja

A Forma-1 történelem egyik legkellemetlenebb pillanata volt, amikor tavaly a csúszó szezon kezdete előtt Sebastian Vettel lényegében a sajtóból tudta meg, hogy a Scuderia Ferrari már nem tart igényt a szolgálataira.

Rövidesen az is kiderült, hogy a szezon végétől a német helyét Carlos Sainz veheti át. Sainznak komoly viszonyítási alapot jelent Vettel, hiszen ő éppen akkor került be a Red Bull Racing junior programjába, amikor Seb sikert-sikerre halmozott. Az anno már jobblétre szenderült WSR-ben (World Series by Renault) a bikák által futtatott DAMS 3.5-es istállójánál közel dolgozhatott az F1 akkori legnagyobb sztárjához. A spanyol most rendkívül elismerően szólt az Aston Martin Racing versenyzőjéről:

„Régóta ismerem Sebastiant, ő egy kivételes sportember, aki mindig is egyfajta biztos pont volt számomra a pályafutásom során. Azokban az időkben, amikor ő az egyik világbajnoki címet nyerte a másik után, én rengeteg munkaórát tettem a csapat szimulátorába, és így közvetve rengeteget tanultam abból, ahogyan ő kezelte az autóját. Mindig is példakép marad, aki sokat segített nekem a versenyzésben, és akitől a pályán kívül is sokat ellestem. Ő az egyik legnagyobb alak a Forma-1 történelmében!” – udvarolta körül Sebastian Vettelt Carlos Sainz.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.