Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Carlos Sainz úgy érzi, sosem fogja felülmúlni az édesapját


Legalábbis most úgy véli, nem fog tudni kilépni az árnyékából. Noha Carlos Sainz JR minden vágya, hogy mély nyomot hagyjon a motorsport, azon belül is az F1 nagykönyvében, mégse gondolja úgy, hogy nagyobb ász lehet a rally világbajnok/Dakar győztes apjánál. Szokatlan, de őszinte nyilatkozat következik.

Az ifjabbik Sainz gondolatai már csak azért is hangzanak furcsán, mert épp most kezdi meg a szereplését a Scuderia Ferrari istállónál, amelynél preferáltabb egyesület talán nincs is a földgolyón. Az olaszok egy olyan hatalmas szeletet hasítanak ki a világ autósport tortájából, amely alapján a pilótának épp az ellenkezőjét kellene éreznie. Plusz elgondolkodtató, hogy ezzel a lelkülettel mire megy majd a közismerten versenyzőgyilkos Scuderiánál…

„Szerintem soha sem tudok majd kilépni az árnyékából… Igaz, hogy az ő karrierje egy teljesen más ívet rajzolt, mint az enyém, de akkor sem hiszem, hogy egy nap felérhetek hozzá. Ez lenne a célom, de még nagyon-nagyon messze vagyok tőle. Olyan mély nyomot hagyott azokban a szakágakban, ahol rajthoz állt, ami úttörővé tette. Nagyon különleges pilóta, aki számos újítást vitt a rali-világbajnokságba.

Nagyon nagy álmomat értem el azzal, hogy a Scuderia Ferrari versenyzője lettem, és nagyon ambiciózus vagyok. De neki mégis ott van a két rally vb címe, valamint a számos Dakar győzelme, valamint a teljes pályafutása. Azt hiszem, ezt egyszerűen lehetetlen lesz felülmúlni.” – mondta el Sainz.

Kérdés, hogy mennyire beszél belőle az apja iránt érzett mély tisztelet, és mennyire a versenyző. Mert ha az utóbbi a hangsúlyosabb, akkor már most elbukott a Charles Leclerc elleni küzdelemben…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük