Ferrari – Miért lett a befutó Carlos Sainz? SZAVAZZATOK!

Hiába is akarnánk mi másról írni, ezekben a napokban minden a Scuderia Ferrari körül forog. A miérteket már ismerjük: Sebastian Vettel és a vörösök útjai elváltak egymástól, és már be is jelentették a német utódját.

Aki nem más lesz, mint Carlos Sainz. Ahogy a fél világ, úgy a Fans Brands blog olvasói is megrökönyödéssel, felháborodással, vagy éppen örömmel és nagy várakozással fogadták a hírt. A kommentmezőkben is sokféle vélemény született, ezért arra gondoltunk, hogy a Ti bevonásotokkal játszunk el a gondolattal: miért választották Sainzot a kézenfekvőbb megoldásnak tűnő Daniel Ricciardo (vagy az ausztrált a többi elérhető pilótával kiváltva) helyett!

Furcsa, hogy valakit egyetlen dobogós helyezéssel a háta mögött igazol le a világ egyik legjobb csapata. De a Ferrari fejével gondolkodva talán sikerül közelebb kerülni ahhoz, miért is döntöttek Sainz mellett, mikor elviekben Ricciardo egy jóval erősebb, magasabbra taksált versenyző.

Azok a piszkos anyagiak

Mi magunk úgy gondoljuk, hogy a pénz volt a legfőbb oka annak, hogy a tehetséges, de sokkal rutintalanabb spanyol pilótát választották Maranellóban. A tranzakció pontos részleteit csak a benne szereplők ismerhetik, de abban biztosak lehetünk, hogy Daniel Ricciardo a sokszorosát kérte (volna) annak az összegnek, amit a Ferrari az új jövevénynek fog kifizetni 2021-től. Még ha a Forma-1 talán legkedveltebb, és legtradicionálisabb csapatáról van is szó, a gazdasági válság hatásai őket sem kímélik, ezért döntöttek így.

A csapatsorrend

Nagyon nyomós érv, hogy az ausztrál pilóta egy „igazi dudás a csárdából”. Ha évek múltán újból világbajnokságra esélyes technikát kapott volna a feneke alá, akkor egészen biztos, hogy mindent elkövetett volna a végső győzelemért, ezzel pedig a Scuderia csöbörből vödörbe kerülhetett volna. Vélhetőleg Sainz tudja (legalábbis még egy darabig), hogy kimondva kimondatlanul a másodhegedűs szerepét szánják neki, de ez számára még mindig jobb opció, mint kivárni a McLaren várható megerősödését.

A harmónia megőrzése

Már említettük, Daniel Ricciardo nem az a kiköpött másodikszámú versenyző, elképesztő tűz ég benne. Nos, Charles Leclerc jellemrajza is nagyon hasonló… Éppen ezért – bármennyire is kedveli egymást a két pilóta – ha őket egy vb-esélyes autóban találja meg a 2021-es szezon, akkor ahhoz képest a tavaly látott Leclerc – Vettel rivalizálás is minden bizonnyal csak egy baráti teadélutánnak tűnne. A szabályváltozások és a megújulás előtt pedig pontosan ez az, amire a legkevesebb szüksége van a Scuderiának.

Persze még számos más elmélet is létezik, így a felsoroltak mellett ezekből is mazsoláztunk az alábbi szavazásban. A végső véleményformálás azonban a tiétek: SZAVAZZATOK, szerintetek miért lett pont Sainz a befutó?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Essentially Sports

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel