Ferrari – Miért lett a befutó Carlos Sainz? SZAVAZZATOK!

Hiába is akarnánk mi másról írni, ezekben a napokban minden a Scuderia Ferrari körül forog. A miérteket már ismerjük: Sebastian Vettel és a vörösök útjai elváltak egymástól, és már be is jelentették a német utódját.

Aki nem más lesz, mint Carlos Sainz. Ahogy a fél világ, úgy a Fans Brands blog olvasói is megrökönyödéssel, felháborodással, vagy éppen örömmel és nagy várakozással fogadták a hírt. A kommentmezőkben is sokféle vélemény született, ezért arra gondoltunk, hogy a Ti bevonásotokkal játszunk el a gondolattal: miért választották Sainzot a kézenfekvőbb megoldásnak tűnő Daniel Ricciardo (vagy az ausztrált a többi elérhető pilótával kiváltva) helyett!

Furcsa, hogy valakit egyetlen dobogós helyezéssel a háta mögött igazol le a világ egyik legjobb csapata. De a Ferrari fejével gondolkodva talán sikerül közelebb kerülni ahhoz, miért is döntöttek Sainz mellett, mikor elviekben Ricciardo egy jóval erősebb, magasabbra taksált versenyző.

Azok a piszkos anyagiak

Mi magunk úgy gondoljuk, hogy a pénz volt a legfőbb oka annak, hogy a tehetséges, de sokkal rutintalanabb spanyol pilótát választották Maranellóban. A tranzakció pontos részleteit csak a benne szereplők ismerhetik, de abban biztosak lehetünk, hogy Daniel Ricciardo a sokszorosát kérte (volna) annak az összegnek, amit a Ferrari az új jövevénynek fog kifizetni 2021-től. Még ha a Forma-1 talán legkedveltebb, és legtradicionálisabb csapatáról van is szó, a gazdasági válság hatásai őket sem kímélik, ezért döntöttek így.

A csapatsorrend

Nagyon nyomós érv, hogy az ausztrál pilóta egy „igazi dudás a csárdából”. Ha évek múltán újból világbajnokságra esélyes technikát kapott volna a feneke alá, akkor egészen biztos, hogy mindent elkövetett volna a végső győzelemért, ezzel pedig a Scuderia csöbörből vödörbe kerülhetett volna. Vélhetőleg Sainz tudja (legalábbis még egy darabig), hogy kimondva kimondatlanul a másodhegedűs szerepét szánják neki, de ez számára még mindig jobb opció, mint kivárni a McLaren várható megerősödését.

A harmónia megőrzése

Már említettük, Daniel Ricciardo nem az a kiköpött másodikszámú versenyző, elképesztő tűz ég benne. Nos, Charles Leclerc jellemrajza is nagyon hasonló… Éppen ezért – bármennyire is kedveli egymást a két pilóta – ha őket egy vb-esélyes autóban találja meg a 2021-es szezon, akkor ahhoz képest a tavaly látott Leclerc – Vettel rivalizálás is minden bizonnyal csak egy baráti teadélutánnak tűnne. A szabályváltozások és a megújulás előtt pedig pontosan ez az, amire a legkevesebb szüksége van a Scuderiának.

Persze még számos más elmélet is létezik, így a felsoroltak mellett ezekből is mazsoláztunk az alábbi szavazásban. A végső véleményformálás azonban a tiétek: SZAVAZZATOK, szerintetek miért lett pont Sainz a befutó?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Essentially Sports

F1 VEZÉR: Jövőre szorosabb lesz…

Idén kis túlzással már a bajnokság negyedénél lefutott volt a vb-cím sorsa, ergo nem sokat [...]

Érdekel
HAMILTON: „Nem hallgattak rám, EZÉRT tartunk itt”

Vagy Lewis Hamilton kezdett rá ismételten az ismert „megint nem hallgattak rám” nótára, vagy a [...]

Érdekel
FIA elnök: „Van esély rá, hogy MASI visszatérjen!”

Mohammed bin Sulayem, a Nemzetközi Autósport Szövetség elnöke (nem is annyira) meglepő kijelentést tett: Ha [...]

Érdekel
DRASZTIKUS átalakítások a Mercedes 2024-es autóján

2022 után idén is komoly vereséget szenvedett a Lewis Hamilton által vezetett istálló, ezt pedig [...]

Érdekel
Abu Dhabi: Az Alpine zárta az élen 2023 utolsó tesztjét

Esteban Ocon volt a leggyorsabb a szezon utolsó menetén, amely késéssel indult és kaotikus pillanatokat [...]

Érdekel
ALONSO: „Ez volt életem egyik LEGJOBB SZEZONJA”

Fernando Alonso nem feltétlenül elégedett az Aston Martin 2023-as szezonjának alakulásával, saját teljesítményével már annál [...]

Érdekel