FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Mika Hakkinnen: „Carlos Sainz szárnyalni fog ettől a győzelemtől”

Míg világszerte a sportsajtó értelmesebbnek tartott része és a kevésbé elvakult szurkolók a Scuderia Ferrari érthetetlen taktikáját vitatja, addig a finn világbajnok szerint a sikertől új erőre kaphat Sainz.

A legendás Mika Hakkinen szerint a spanyolt eddig elhomályosította Charles Leclerc, de mindez mostantól megváltozik:

„Carlos egy nagyszerű ember és rendkívül tehetséges srác, azonban Leclerc eddig nem engedte kibontakozni őt. A hétvégi győzelmével azonban ez a nyomás megszűnt, de minimum lecsökkent, így mostantól sokkal jobban fog bízni önmagában és a saját kvalitásaiban.

Már a verseny folyamán erős jellemről tett tanúbizonyságot, amikor ellenszegült a csapatutasításnak. Sainz jól dolgozott, higgadt volt, és kihasználta, hogy ő volt gumielőnyben. Nem mondom, hogy ettől világbajnoki esélyessé lép elő, de jó csapatmunkával akár a Red Bull Racing is foghatóvá válhat. Ezt pedig csak úgy lehet elérni, ha valaki beáll a másik mögé… Amit láttunk, az remek promóció volt a Formula-1 számára, szuper versenyzés volt. Elképesztően izgalmas volt, ahogy Carlos Sainz, Max Verstappen, vagy éppen Lewis Hamilton kőkeményen, ugyanakkor nagyon sportszerűen játszva tette a dolgát. Azt hiszem, elégedettek lehetünk, a Forma-1 az egyik legszebb időszakát éli.” – méltatta Carlos Sainz után az F1-et is Hakkinen.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük