FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Azeri Nagydíj, időmérő: Roncsderbi után Charles Leclerc a pole-ban!

Tökéletes versenyidőben, fura harmadik szabadedzés után rugaszkodtunk neki az igazság pillanatának, amelyben kiderült, mi lesz az eddig egész hétvégén gyengélkedő Mercedessel, hogyan fog teljesíteni a Scuderia Ferrari, és a Honda motoros autók.

Még csak alig lódult neki a mezőny a Q1-nek, máris belengették a piros zászlót, Lance Stroll a felvezető körén „kinullázta” az Aston Martint. Negyedóra pauza után újraindult a kvalifikáció, de még fel sem ocsúdtunk az előző balesetből, Antonio Giovinazzi is kukázta az autóját. Jöhetett az újabb piros zászló, és az újabb tétlen percek. Az újraindítás után a továbbjutók kilétét illetően nem történt semmi meglepetés, a kiesők között Nicolas Latifi és a két Haas hagyta el a pályát lábon.

A Q2 első köreiben Sergio Perez ugrott az élre, őt követte a két Ferrari és Max Verstappen. Talány volt, hogy mit látunk majd a Mercedestől, de valamiért olyan érzés fogta el az embert, hogy a hétvégi kínlódás ellenére van tartalék a németeknél. Közben a pálya folyamatosan javult, ennek köszönhetően az időeredmények egyre javultak. Rettentően szoros volt az állás, az első és a tízedik helyezett között csupán hat tized volt a különbség. Nem volt érdemes tartogatni a jó köröket, mert érezni lehetett, hogy egy újabb hiba esetén mért idő nélkül fog kiesni az, aki ezt bevállalja. Nem is csalódtunk mikor Daniel Ricciardo ütközése után offolták a sessiont, ez pedig Sebastian Vettel, Esteban Ocon, George Russell, valamint Kimi Raikkönen sorsát is megpecsételte…

A Q3-at a Ferrari nyitotta meg illően, Charles Leclerc szenzációs középső szektorral az élre ugrott, és az élre ugrott, őt követte Lewis Hamilton és Max Verstappen. Elképesztően ment az Alpha Tauri, Pierre Gasly a negyedik helyen várta az utolsó, mindent eldöntő köröket. Amelyek nem érkeztek meg… Egy falba álló Alpha Tauri és Carlos Sainz által elindított crash dominó ledöntötte az utolsó etapot, és Monaco után újabb Charles Leclerc pole-t eredményezett. Lewis Hamilton és Max Verstappen ért még oda a top 3-ba, holnap nagyon izgalmas verseny jöhet!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.