Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Binotto: „Nyerő Leclerc és Vettel párosa”

Mattia Binotto szerint nagyon is optimális a pilótapárosuk, akiknek a viszonya koránt sem olyan rossz, mint ahogy azt a sajtó beállítja. A csapatvezető elmondta, hogy Charles Leclerc és Sebastian Vettel egészségesen motiválják egymást, ez pedig elengedhetetlen a siker felé vezető úton.

Binotto leszögezte, 2019 legforróbb pillanataiban sem szabadultak el annyira az indulatok, hogy az kezelhetetlen lett volna, vagy károkat okozott volna a csapatnak:

„Vannak súrlódások, de ez benne van, el kell fogadnunk. Ők top pilóták, akik minden körülmények között egyetlen dolgot akarnak: győzni. Számomra a legfontosabb, hogy megértsék, néha a csapatérdek előbbre való, mint az egyéni ambíciók. Az általános célom, hogy jobban átlássák a helyzetet a futamokon. A rádióban vitázni nem célravezető, akkor nem látod a teljes képet, ezért egy dolgot tehetsz: megbízol a csapatodban, még akkor is, ha néha hibáznak. Emberek vagyunk, de bizalommal minden akadály áthidalható.” – mondta el a Scuderiát vezető szakember.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images