Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Charles Leclerc bátor húzása kellett a Ferrari negyedik helyéhez

Miközben mindenki Max Verstappenről és a tegnap Silverstoneban bemutatott gumimágiáról beszél, a háttérben Charles Leclerc révén is született egy majdnem győzelemmel felérő negyedik hely. A Ferrari kockáztatott és „nyert”, a stratégiáért pedig a monacóit kell megdicsérni.

A Scuderia egész évben csak szenved, az okokat már mindenki jól ismeri. Azonban egyvalami még ennél is hangsúlyosabb: Leclerc még a tavalyinál is jobban ledominálja Sebastian Vettelt, ennek köszönhetően öt futam után ezzel a bűn rossz Ferrarival is a negyedik a világbajnoki összetettben.

A fiatal pilóta erőn felül teljesít, ám ehhez rizikós helyzeteket és taktikákat is be kell vállalni, pontosan úgy, ahogy azt az egyetlen kiállással tette a hétvégén:

„Rettentően boldog vagyok ezzel a negyedik hellyel, még akkor is, ha egy Ferrari volánja mögött az élmezőnyben és a győzelemért kellene harcolnunk. Lenyűgöző volt a tempónk kemény gumin, őszintén szólva nem is értem, honnan húztuk ezt elő. A nagy forróság is a segítségünkre volt, már tavaly is tudtuk, hogy kánikulában közelebb lehetünk az ellenfeleinkhez.

Egész hétvégén biztattam a csapatot, hogy próbáljuk meg az egy kiállást, de mindenki nagyon tartott attól, hogy megismétlődhet a múlt héten látott káosz. Nekünk azonban sikerült működésre fogni az abroncsokat, annak pedig külön örülök, hogy én magam versenyzőként is előrébb léptem ezen a területen.” – avatott be a sikerük hátterébe Charles Leclerc.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Monaco Life

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük