FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Charles Leclerc Fernando Alonso útjára lépne

Mégpedig azzal, hogy elindulna a Le Mansi 24h-s futamon, méghozzá egy Ferrari volánja mögött. Ami nemrég még csak viccként hangzott el, az hamarosan akár valósággá is válhat.

Még friss a bejelentés, miszerint a hosszú, ötven éves kihagyás után 2023-ban a Scuderia Ferrari visszatér a legendás verseny legmagasabb osztályába. Az olasz gárda 1965-ben nyert utoljára „egynapost”, most az új hyperautós szabálykeretek megtetszettek nekik, ezért döntöttek az újrakezdés mellett. Egy nagyon rég hiányzó láncszem kerül így majd a helyére, és a visszatérésben feladatot vállalhat az istálló jelenkori vezére, Charles Leclerc is.

Leclerc tavaly már megmérette magát egy virtuális 24 óráson, és ott annyira belelkesült, hogy már jóval a Ferrari visszatérésének bejelentése előtt kijelentette, hogy ő bizony ezt élőben is szeretné egyszer kipróbálni. A maranellóiak múltheti prezentációján mindezt meg is erősítette Leclerc, aki immáron azt is tudja, kivel indulna csatába a győzelemért: „Imádom Le Mans-t, mindig is nagy rajongója voltam a hosszútávú versenyeknek. Ha úgy adódna, én biztosan kipróbálnám magam, és ha mindezt a Ferrarival tehetném meg, az maga volna a megtestesült álom. Jelenleg az F1 teszi ki az életemet, de ha kapnék rá lehetőséget, biztosan belevágnék!” – tett elég erős célzást a monacói, hogy más fronton is nyugodtan számolhat vele az istálló.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XBP Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.