FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Charles Leclerc időutazása: 1967-es F1-es Ferrarit vezethetett


A „kőkorszaki” technika valójában egy gyilkos cucc, hiszen a maga 390 LE teljesítmény/505 kilogramm összsúly nem mindennapi leosztás.

A Ferrari 312-est Leclerc Fioranóban, a Scuderia Ferrari tesztpályáján hajthatta meg, és bizonyára igencsak élvezte a nem mindennapi lehetőséget. Bizonyára egy kis félsz azért volt a monacói sztárban, hiszen a legutóbbi ilyen alkalommal – igaz önhibáján kívül – összetört egy hasonló értékű muzeális darabot.

A Ferrari tradícióihoz hozzátartozik, hogy rendszeresen korhű állapotba hozza a történelmi F1-es autóit, amit aztán magángyűjtőknek kínál fel eladásra. Ilyenkor a protokoll része, hogy a restaurált autót pályára is viszik egy bejárató tesztre, melyet általában Luca Bertoloni GT versenyző szokott elvégezni. Ezúttal Leclercé lett a megtiszteltetés, hogy azt az 55 éves versenyautó matuzsálemet tesztelje, amit a csapata az 1967-es és 68-as szezonban használt, és amellyel Chris Amon pole pozíciót szerzett az 1968-as Belga Nagydíjon. Az őserő „szivar” pontosan 300 kg-al könnyebb, mint a Ferrari jelenleg F1-es verdája, szóval bizonyosan feladta volna a leckét Leclercnek, hogy a határon járassa meg a V12-es erőforrással szerelt csodát. Izgatottan várjuk a mókáról készült mozgókép anyagot!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Sky F1 Italia


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.