Charles Leclerc: „Meg kell akadályoznom, hogy minden csak Max Verstappentől szóljon”

2021-2022-ben Verstappen mindent elért, amiről csak egy autóversenyző álmodhat. Idén mindezt olyan dominanciával tette, ami már azt vetíti előre, hogy ez az évtized csakis róla szól majd.

Természetesen mindezt az ellenfelek nem nagyon szeretnék, és a látottak alapján ezért Charles Leclerc tehet a legtöbbet. A Scuderia Ferrari tehetsége késznek érzi magát a feladatra, és feltett szándéka megakadályozni a holland egyeduralmát:

Mindent el fogok követni azért, hogy ne ez ne történhessen meg. Ezért hajtok én magam, és ezért dolgozunk csapatszinten is. Az idei év alakulhatott volna jobban is, de tisztában vagyunk azzal, hogy miben kell javítanunk. Egy körön már most is teljesen egy szinten állunk a Red Bullal, viszont a futamokon rengeteget küszködünk az abroncsokkal. Rajta vagyunk, hogy minderre megoldást találjunk, őszintén bízom abban, hogy jövőre már látni fogjuk a munkánk eredményét.

A szezon egészét illetve a gumikezelés csak az egyik problémánk volt, mellette rengeteget hibáztunk, többször rossz stratégiát választottunk, és sokszor gyenge volt köztünk a kommunikáció. Hiszem, hogy az utolsó versenyeken már egy valós kihívó potenciálját tudjuk majd mutatni a Red Bull Racing felé. Célunk, hogy legyőzzük Maxot, és szerintem be is teljesíteni ezt a küldetést. Keményen űzzük az álmainkat, képesnek érzem magunkat rá, és hiszem, hogy a helyes irányban haladunk azért, hogy elérjük őket!” – nyilatkozta Leclerc azzal kapcsolatban, hogy mit gondol a közelgő Verstappen éra lehetőségéről.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel