FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Charles Leclerc: „Megerősített a 2020-as szezon!”

Minden rosszban van valami jó – ezt az üzenetet hordozza Charles Leclerc idei hozzáállása. A monacóit nem törte meg a Scuderia Ferrari gyenge formája, elmondása alapján ennek épp az ellenkezője történt vele.

Az idei év abszolút nem úgy alakul, ahogy azt a Ferrarinál megszokhatták: nem győzelmekért, nem a világbajnoki címért harcolnak, sokszor már az erős középmezőny is komoly eredménynek számít.

Ennek ellenére a vörösök összesítésben a hatodik helyen állnak, Charles Leclerc pedig még versenyben van a világbajnoki negyedik helyezésért. Lemaradása csupán három egység Sergio Perezhez képest, és Leclerc idei elszántságát ismerve borítékolható, hogy komolyan megizzasztja majd a Racing Point pilótáját:

„Örülök neki és elégedettséggel tölt el, hogy pilótaként sikerült előrelépnem. Különösen a gumik kezelésében fejlődtem nagyot idén, nagyon sok energiát fektettem ebbe, és úgy látom, volt értelme az erőfeszítéseknek. De a csapattal is jobb lett a viszonyom, a nehéz helyzet közelebb hozott engem azokhoz a srácokhoz, akivel vállvetve együtt dolgozom. Ezekben az időkben minél jobban próbáljuk segíteni egymás munkáját, és ennek nyomán erősödik a kötődés, ez a morál pedig biztató a jövőre nézve.

Ebben a helyzetben mások a motivációk, de ez nem tör meg engem: próbálok javulni, még akkor is mindent megteszek ezért, ha nem győzelmekért, és nem a pódiumért megyünk, hanem be kell érnünk gyengébb eredményekkel. Így is biztos vagyok benne, hogy erősebb pilóta lettem, mint amilyen 2019 végén voltam.” – értékelte idejekorán a 2020-as esztendőt Leclerc.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük