Charles Leclerc: „Megerősített a 2020-as szezon!”

Minden rosszban van valami jó – ezt az üzenetet hordozza Charles Leclerc idei hozzáállása. A monacóit nem törte meg a Scuderia Ferrari gyenge formája, elmondása alapján ennek épp az ellenkezője történt vele.

Az idei év abszolút nem úgy alakul, ahogy azt a Ferrarinál megszokhatták: nem győzelmekért, nem a világbajnoki címért harcolnak, sokszor már az erős középmezőny is komoly eredménynek számít.

Ennek ellenére a vörösök összesítésben a hatodik helyen állnak, Charles Leclerc pedig még versenyben van a világbajnoki negyedik helyezésért. Lemaradása csupán három egység Sergio Perezhez képest, és Leclerc idei elszántságát ismerve borítékolható, hogy komolyan megizzasztja majd a Racing Point pilótáját:

„Örülök neki és elégedettséggel tölt el, hogy pilótaként sikerült előrelépnem. Különösen a gumik kezelésében fejlődtem nagyot idén, nagyon sok energiát fektettem ebbe, és úgy látom, volt értelme az erőfeszítéseknek. De a csapattal is jobb lett a viszonyom, a nehéz helyzet közelebb hozott engem azokhoz a srácokhoz, akivel vállvetve együtt dolgozom. Ezekben az időkben minél jobban próbáljuk segíteni egymás munkáját, és ennek nyomán erősödik a kötődés, ez a morál pedig biztató a jövőre nézve.

Ebben a helyzetben mások a motivációk, de ez nem tör meg engem: próbálok javulni, még akkor is mindent megteszek ezért, ha nem győzelmekért, és nem a pódiumért megyünk, hanem be kell érnünk gyengébb eredményekkel. Így is biztos vagyok benne, hogy erősebb pilóta lettem, mint amilyen 2019 végén voltam.” – értékelte idejekorán a 2020-as esztendőt Leclerc.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel