Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Charles Leclerc Michael Schumacher nyomába lépne

Charles Leclerc nemrégiben mesélte el egy rajongói kérdéseket megválaszoló interjúban, hogy Michael Schumacher volt az ő ikonja. Sőt, mi több, a legendás pilóta miatt kezdett el versenyezni.

Valahol minden autóversenyző álma, hogy Michael Schumacher nyomaiba lépjen, és egy napon Forma-1 világbajnok legyen. Egészen a gokartos fiataloktól az együléses szériákban edződő juniorokon át az F2-ig így fest ez, de a még más szakágakba igyekvők között is vágyálom az, amit a német a karriere során letett az asztalra. Nem volt ez másként Charles Leclercnél sem, akinek ráadásul akkora szerencséje (és természetesen istenadta tehetsége) van, hogy a Scuderia Ferrarinál közvetlenül az idolja nyomdokaiban lépkedhet.

A monacói nem is felejti el azt, hogy erről rendszeresen megemlékezzen, nemrég pedig egy olyan Instagram posztot tett közzé, amitől szinte felrobbant az internet. Ezen a képen a tini Leclerc és két társa látható, miközben Michael Schumacher gardírozza őket. Leclerc ezt írta a közös emlék mellé:

„Nagyon boldog vagyok, hogy ráleltem erre a képre. Sok-sok évvel ezelőtt a Paul Ricard versenypályán én gokarttal teszteltem, ő pedig a Ferarrijával. Találkozhattunk vele, dedikálta az overállunkat, és beszélgetett velünk egy kicsit, mielőtt visszament a csapatához. Soha nem gondoltam volna, hogy évek múlva ugyanannál a legendás gárdánál fogok majd versenyezni, ahol ő.”

Tehát Leclerc jelenleg az álmát éli, a Ferrari bízik benne, sőt kimondva- kimondatlanul elsőszámú pilótaként kezeli őt. A rátermettségét már az első évében bizonyította, a kérdés most már csak az, képes lesz-e élni az eséllyel, és valóban a példaképéhez hasonlóan a Ferrari egyik, vagy talán legnagyobb versenyzőjévé válni.

Ti mit gondoltok?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images