Charles Leclerc Michael Schumacher nyomába lépne

Charles Leclerc nemrégiben mesélte el egy rajongói kérdéseket megválaszoló interjúban, hogy Michael Schumacher volt az ő ikonja. Sőt, mi több, a legendás pilóta miatt kezdett el versenyezni.

Valahol minden autóversenyző álma, hogy Michael Schumacher nyomaiba lépjen, és egy napon Forma-1 világbajnok legyen. Egészen a gokartos fiataloktól az együléses szériákban edződő juniorokon át az F2-ig így fest ez, de a még más szakágakba igyekvők között is vágyálom az, amit a német a karriere során letett az asztalra. Nem volt ez másként Charles Leclercnél sem, akinek ráadásul akkora szerencséje (és természetesen istenadta tehetsége) van, hogy a Scuderia Ferrarinál közvetlenül az idolja nyomdokaiban lépkedhet.

A monacói nem is felejti el azt, hogy erről rendszeresen megemlékezzen, nemrég pedig egy olyan Instagram posztot tett közzé, amitől szinte felrobbant az internet. Ezen a képen a tini Leclerc és két társa látható, miközben Michael Schumacher gardírozza őket. Leclerc ezt írta a közös emlék mellé:

„Nagyon boldog vagyok, hogy ráleltem erre a képre. Sok-sok évvel ezelőtt a Paul Ricard versenypályán én gokarttal teszteltem, ő pedig a Ferarrijával. Találkozhattunk vele, dedikálta az overállunkat, és beszélgetett velünk egy kicsit, mielőtt visszament a csapatához. Soha nem gondoltam volna, hogy évek múlva ugyanannál a legendás gárdánál fogok majd versenyezni, ahol ő.”

Tehát Leclerc jelenleg az álmát éli, a Ferrari bízik benne, sőt kimondva- kimondatlanul elsőszámú pilótaként kezeli őt. A rátermettségét már az első évében bizonyította, a kérdés most már csak az, képes lesz-e élni az eséllyel, és valóban a példaképéhez hasonlóan a Ferrari egyik, vagy talán legnagyobb versenyzőjévé válni.

Ti mit gondoltok?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel