Charles Leclerc: „Nem vagyok kész a világbajnoki címre, de eljön az én időm”

Elmondása szerint még nem tartja magát világbajnok szintű versenyzőnek, de ettől függetlenül azért nyugodtan az esélyesek táborába sorolhatjuk a fiatal monacói tehetséget.

Az önkritikus mondatok mögött természetesen fejlődni akarás és a sikeréhség lakozik, mert Leclercet csak egyetlen cél hajtja. Egy nap világbajnokká válni. A minap egy filmforgatás keretében ismét egy Ferrari volánja mögé pattanó versenyző a Sky televízióban elárulta, már nagyon nehezen viseli a tétlenséget:

„Mostanában csak egyetlen dologra tudok gondolni, az pedig nem más, mint hogy újra autóba üljek. Csak ez jár a fejemben, amikor aludni térek, a versenyzésre gondolok, amikor felébredek, a versenyzésre gondolok. Rettentően hiányzik, hogy pályára gurulhassak, de igyekszem ebből előnyt kovácsolni. Intenzívebben edzek, mint eddig bármikor, hogy amikor eljön a pillanat, én legyek a legfelkészültebb ember.”

A műsorban nekiszegeztek egy igencsak provokatív kérdést, miszerint ő lesz-e a Ferrari következő világbajnoka? Leclerc minderre szerény választ adott:

„Nem tudom, mit hoz a jövő, vagy, hogy mire számítsak. Annyit mondhatok, hogy szerintem jó úton járok, és fejlődőképes vagyok. Ugyanakkor jól tudom, hogy még rengeteg dolgom van. Remélem, hogy egy napon világbajnok leszek, de jelenleg még távol állok ettől.

A tavalyi világbajnokság negyedik helyezettje sok társához hasonlóan aggódik, hogy a szezonkezdetkor nagyon fognak hiányozni a kimaradt verseny kilométerek.  Ezért az edzések mellett a lehető legtöbb idejét a szimulátoros munkára fordítja:

„Élvezem a virtuális versenyeket, de a valóság nagyon más. Fura volt Monacóban így versenyezni, és nagyon sajnálom, hogy idén kimarad a hazai futamom. Kisgyerekként ezeken az utcákon mentem suliba, mostanában pedig Forma-1-es autókkal, és Ferrarikkal száguldozom rajtuk keresztül. Nagyon hiányzik már ez a feeling.”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel