Charles Leclerc: „ÖT GYŐZELEM kell, hogy bajnokok legyünk”

A Scuderia Ferrari elszánt, vissza akarja magát verekedni az élmezőnybe, sőt, Maranellóban arról sem tesznek le, hogy akár már az új éra első évében bajnokságot nyerjenek. Való igaz, a felboruló szabályrendszer miatt most lehet a zavarosban halászni.

Leclerc szerint 2022-ben a legfontosabb a kiegyensúlyozott teljesítmény lesz, a monacói számítása szerint akár már öt futamgyőzelemmel is elérhető közelségbe kerül(het) a bajnoki cím:

„Az előző két év számunkra nagyon nehéz volt. Nem árulok el titkot azzal kapcsolatban, hogy a Scuderiánál versenyezni, dolgozni a megtiszteltetés mellett komoly felelősséget, és hatalmas elvárásokat, egyben nyomást is jelent. A csapat folyamatosan reflektorfényben van, mindenki követeli tőlünk a minél előkelőbb teljesítményt, de a jó hír az, hogy érzésem szerint jól felkészültünk 2022-re.

Komolyan azt gondolom, hogy a korábbi szabályváltozások tapasztalataiból kiindulva, ha konzekvensen erős teljesítményre leszünk képesek, akkor akár öt futamgyőzelemmel is elérhető lesz a világbajnoki siker. De ennyire még nem akarok előreszaladni, a legfontosabb most Bahrein, és az, hogy ott minden rendben menjen. A szezon első versenye nagy fontossággal bír, és mi extramotiváltak vagyunk: célunk, hogy visszatérjünk az élmezőnybe!” – tette a sokadik optimista hangvételű nyilatkozatot a Scuderia Ferrari, ezúttal Charles Leclerc.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Scuderia Ferrari

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel