Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Charles Leclerc – Raikkönen és Schumacher egy testben?

Az Alfa Romeo managere, Beat Zehnder szerint pontosan erről van szó. A szakember mindkét exbajnokot jól ismeri, így nem a levegőbe beszél. Szerinte, ha Leclerc megfelelően versenyképes technikát kap a Scuderia Ferraritól, akkor könnyedén világbajnok lesz belőle.

Zehnder testközelből tapasztalta, mire képes a fiatal monacói, hiszen 2018-ban az Alfa Romeo alkalmazásában állt.

„Az az év igazán érdekes volt, egy jó szezont teljesítettünk egy fiatal kölyökkel. Már korábban is volt példa arra, hogy ifjoncokkal dolgoztunk, viszont ő volt az első újoncunk, akiről aztán gyorsan ki is derült, hogy rendkívül kivételes versenyző. A tehetsége, a viselkedése, a hozzáállása, semmi sem hétköznapi.

Azóta mondom, hogy számomra ő a nyers tempót illetően leginkább Kimihez, a munkamorálja alapján pedig leginkább Schumacherhez hasonlít. Ha adnak neki egy jó autót, tuti, hogy világbajnok lesz belőle!”

Zehnder régi motorosnak számít a szakmában, már egészen 1987 óta dolgozik a Sauber motorsport programjában, és karrierje alatt Michael Schumacher F1 előtti pályafutását is egyengette, az ezredforduló tájékán pedig Kimi Raikkönennel dolgozott együtt, azokban az időkben, amikor a finn Leclerhez hasonlóan még csak bontogatta a szárnyait a Forma-1-ben.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images