FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Charles Leclerc: „Régebben gyűlöltem Verstappent…”

Hogy manapság mit érez a hollanddal kapcsolatban, mi okozta az ellenszenvét, és jobb versenyzővé vált-e a hatására? Erről mesélt a monacói.

A szurkolók általában (sajnos) nem igazán követik a Forma-1 betétsorozatait, a gokart világát pedig még kevésbé – így aztán meglepi őket, hogy egyes versenyzőknek már a Forma-1 előtt is veretes múltja volt. Pontosan ez a helyzet Charles Leclerc és Max Verstappen esetében is:

“A magasabb sorozatok előtt kilenc évig gokartoztam, és ebben az időszakban folyamatosan Max volt az ellenfelem. Ő, Alexander Albon, Pierre Gasly, Esteban Ocon és George Russell és én együtt nöttünk fel, és rengeteget csatáztunk egymással. Ezek a harcok erősebbé tettek engem, megtanítottak kihasználni a meglepetés erejét, megfelelően ívet választani, egyszóval csiszolni a versenyzői stílusunk.

Ami Maxot illeti, korábban nagyon utáltam őt, és ez kölcsönös volt. Azóta természetesen most már sokkal érettebbek vagyunk, így a kapcsolatunk is normalizálódott. Az pedig szuper jó, hogy már a Forma-1-ben küzdhetünk meg egymással.” – mondta el Leclerc.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük