FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Charles Leclerc: „Úgy éreztem, képes leszek feltartóztatni a Mercedest”

Sokat fejlődött a Scuderia Ferrari, méghozzá annyira, hogy Charles Leclerc erősen hitte, képes lehet Valtteri Bottas előtt végezni. Ez ugyan nem sikerült neki, mégis van okuk bőven a bizakodásra a Maranellóiaknak.

Miután az időmérőn nagyon közel tudott kerülni a finnhez, majd a versenyen egyből meg is előzte őt, és ezzel a harmadik helyre lőtte magát, úgy gondolta, sikerülhet megőrizni az előkelő pozíciót. Bottas aztán a hatodik körben levadászta a monacóit, és a dobogón zárta a futamot.

„Jól indult a futam, sikerült megelőznöm Valtterit, hittem benne, hogy képes lehetek akár végig magam mögött tartani. Minden futam előtt átgondolom, hogy kivel lehetek meccsben, milyen harcokat engedhetek meg magamnak, és mi az, amitől távol kell magam tartani. Bottas a kérdőjeles rubrikába tartozott, nem tudtam, milyen lehet a valós sebessége. A második szabadedzésből kiindulva úgy láttam, hogy kevésbé erős a versenytempója, és sikerülhet őt elcsípni. A futamon azonban már teljesen máshogy festett a képlet… Mégsem vagyok elkeseredett, mert a tavalyi évhez képest rengeteget léptünk előre. Ehhez elég csak összehasonlítani a 2020-as Bahreini Nagydíjunkat az ideivel.

Mint minden pilóta, én is arra vágyom, hogy minél hamarabb győzelmekért mehessek, de reálisan kell néznünk a helyzetünket: az pedig azt mondja, hogy jó munkát végeztünk, előrébb léptünk magunkhoz és a közvetlen riválisainkhoz képest is. Nagyon várom már, mire lehetünk képesek Imolában.” – zárt bizakodóan a Ferrari tehetséges versenyzője.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XBP Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük