Ecclestone: „Leclerc megoldhatatlan kihívást jelentene Hamiltonnak”

Mint az ismeretes, 2019-ben Charles Leclerc minden szempontból felülkerekedett Sebastian Vettelen. Bernie Eccleston szerint Lewis Hamilton is hasonló sorsra jutna, ha a Ferrarihoz igazolna.

De nem feltétlenül azért, mert a monacói képes lenne dominálni felette, sokkal inkább a Scuderia politikája van úgy megalkotva, hogy az mindig és mindenben Leclercnek kedvez. A 89 esztendős ex F1 vezér közel áll Sebastian Vettelhez, és egyébként is mélyen a sport vérkeringésének részeként éli az életét, így tudja, mit beszél:

Charles a rendkívül erős bemutatkozásának köszönhetően jó pozícióba került a Ferrarinál, és komoly pszichológiai előnyt harcolt ki magának. Emiatt Vettel kizökkent, és ez nem feltétlenül csak Leclerc jó teljesítményének köszönhető, talán a csapat bánásmódja is közrejátszott ebben. Jött egy srác a semmiből, akiről előtte senki sem hallott, majd rögtön jól teljesített, és a Ferrari rögtön beleszeretett.

Én jóban vagyok Sebbel, és bár erről nem beszélt nekem, érzem rajta, hogy nagyon zavarja, amiért az első adandó alkalommal a háttérbe szorították. Ellenben Lewisnál most minden adott: mindenki őt támogatja, teljes mellszélességgel áll mögötte a csapat. Az összes szál a kezében fut össze, ez pedig nagyon erőssé teszi őt. De ha a Ferrarihoz igazolna, akkor ugyanavval a problémával találná magát szemben, amivel Vettel is küzd. Nem lenne egyértelmű az elsőszámú státusza, és ha Leclerc vele szemben is képes lenne ezt a teljesítményt nyújtani, akkor ez a helyzet vakvágányra terelné Hamiltont is. Azt hiszem, ebben az esetben el is temethetnénk őt.” – jegyezte meg kíméletlen őszinteséggel Ecclestone.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Fox Sports

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel