FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Ferrari: Leclerc egy mágus!

A Scuderia Ferrarinál varázslónak tartják Charles Leclercet, leginkább az időmérő edzéseken mutatott teljesítményéért.

Az olaszok managementje csodálja a pilótát azért, mert valahogy mindig sikerül olyan extra tizedeket kifacsarnia az autóból, amelyről korábban nem is hitték volna, hogy benne van…

„Charles gyakorta lep meg bennünket a kvalfikációkon, varázslatos, ahogy teljesít. Tavaly is és most is látjuk, ahogy olyan helyeken talál plusz időt, ahol mi magunk nem gondoltuk volna, hogy ez lehetséges. És a legjobb az egészben az, hogy ő ezt rendszeresen képes megtenni, számára ez így normális. Igazi mágus a fickó. Portugáliában nem jött ki neki igazán a lépés, és most Carlos Sainz is erős formát mutatott.” – mondta el a brand vezére, Laurent Mekies.

Bár a legfőbb főnök ódákat zeng a fiatal versenyzőről, Leclerc nagyon visszafogott a saját teljesítményét illetően:

„Legutóbb nem vezettem jól, bőven van még miben fejlődni. Most megtanultam, hogy sokkal célravezetőbb lépésről-lépésre haladni, főleg olyankor, amikor nem úgy alakulnak a dolgaim, ahogyan szeretném. Próbáltam rögtön a határokat feszegetni, és ezzel nagyot buktam, de megtanultam a leckét. Sem a péntek, sem a szombat nem alakult jól számomra, fejben szétestem, és nagyon rapszodikusan teljesítettem. Talán a körülmények is közrejátszottak ebben, de figyelek, és Carlossal egymástól is tudunk tanulni, ami egyértelműen segíteni fogja az én munkám is.”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.