Leclerc mentora: „Charles VILÁGBAJNOK LESZ!”

A Ferrari teljesítménymérnöke Jock Clear mesélt arról, hogy Lewis Hamilton és Max Versrtappen mellett miért tartja Charles Lelclercet az egyik legnagyobb világbajnoki aspiránsnak. Clear nem most mászott le a falvédőről, pályafutása csaknem 30 éve tart a szakmában.

A Formula-1 hivatalos podcastjében temérdek személyes tapasztalata ellenére mégis Lecercről beszélt, és arról, mi teszi majd egy napon világbajnokká az ifjú monacóit.

„Szerintem a mentális állóképessége az, ami a csúcsra fogja juttattni őt. Charles döbbenetesen erős lelkileg, nekünk ez lassan már természetes, de ha visszagondolok arra, hogy amikor megérkezett hozzánk, milyen hatalmas teher nehezedett rá, mégis villámgyorsan alkalmazkodni tudott. Ez még a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnek is félelmetes volt, de Charles az első naptól készen áll. Persze igazán majd csak akkor derülhet ki, ha esélyes technikát tudunk neki adni, ott és akkor fog eldőlni, hogy lesz képes ezt menedzselni. De eddig minden lépcsőfokot játszva ugrott meg, és mindig képes volt lazán túllépni a hibákon. A következő lépcsőfok az lesz, hogy a világbajnokságért harcoljon Max és Lewis ellen. Szoros küzdelem várja, efelől biztos vagyok. Hibákat fog véteni, ahogy mindenki más, de túlteszi majd magát ezeken, és beteljesíti minden autóversenyző álmát. Hogy ez a közeljövőben történik, vagy még éveket kell rá várni, az kizárólag a mi felelősségünk, ez a Scuderia Ferrarin múlik.” – mondta el Clear.

Ti mit gondoltok, valóban világbajnok lehet Charles Leclercből?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel