Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Leclerc: „Michael Schumacher a kedvencem, de nem ő volt a legjobb”

Charles Leclerc szurkolói kérdésekre válaszolt, melyben elárulta, mi volt az életét meghatározó legnagyobb Forma-1-es élménye, és azt is, kit tart minden idők legjobbjának.

A Scuderia közösségi oldalán a fanatikusok kérdezhették a monacói versenyzőt, aki elmondta, tulajdonképpen még mindig nem fogta fel, hogy a legősibb F1-es csapat tagja lehet:

„Hihetetlen érzés ez nekem. Már egy éve, hogy a Ferrari pilótája vagyok, mégis minden egyes alkalommal beleborzongok, amikor belebújok a vörös overállba. Nehéz felfogni, hogy mindez velem történik. Hatalmas megtiszteltetés ez, már nagyon-nagyon várom, hogy újból a pályán lehessünk.”

Természetesen azt az elmaradhatatlan szurkolói kérdést is megkapta, hogy ki volt a kedvenc Ferrari versenyzője – Leclerc így felelt:

„Hozzátok hasonlóan nekem is Michael Schumacher volt a hősöm. Fiatalon az ő sikereit néztem, és csak ámultam azon, ahogy versenyzett. Hihetetlen volt.” – mondta a versenyző, aki egy másik kérdésben azt is megválaszolta, hogy kit tart az abszolút csúcsnak.

„Ayrton Senna volt a legnagyobb, az isteni tehetsége és a rengeteg befektetett munkája emelte őt fel a csúcsra. Jó lenne vele egy mezőnyben versenyezni, vagy tanulni tőle. Nagyon felnéztem rá, ő egy igazi legenda.”

Meghatározó volt, amikor Monacóban közelről láthattam Michael autóját, majd egy barátom erkélyről néztük a versenyt, közben pedig kisautókkal játszottunk. Úgy érzem, ott pecsételődött meg a sorsom.” – elmélkedett a Ferrari ifjú titánja.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Alonso: „NINCS MESE, jövőre már győzelmekért megyünk!”

Szép lassan közeleg a 2023-as szezon vége, és amennyire biztatóan indult az év az Aston [...]

Érdekel
Perez: „A kettős mérce áldozata vagyok!”

Az idei évben feltűnően gyengén teljesít Sergio Perez, aki már nagyon korán elvesztette azt a [...]

Érdekel
ELFOGADTÁK ANDRETTIÉK nevezését, gyakorlatilag itt a 11. csapat!

Az Andretti a Caddileckel karöltve 2026-ban tervezi, hogy csatlakozik a Formula-1-es világbajnoksághoz, az FIA részéről [...]

Érdekel
Norris: „A Red Bull NEM Verstappenre építi az autóját”

Lando Norris határozottan megcáfolta a szurkolók kedvenc összeesküvés elméletét, miszerint azért lenne domináns ez vagy [...]

Érdekel
Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel