FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Leclerc: „Michael Schumacher a kedvencem, de nem ő volt a legjobb”

Charles Leclerc szurkolói kérdésekre válaszolt, melyben elárulta, mi volt az életét meghatározó legnagyobb Forma-1-es élménye, és azt is, kit tart minden idők legjobbjának.

A Scuderia közösségi oldalán a fanatikusok kérdezhették a monacói versenyzőt, aki elmondta, tulajdonképpen még mindig nem fogta fel, hogy a legősibb F1-es csapat tagja lehet:

„Hihetetlen érzés ez nekem. Már egy éve, hogy a Ferrari pilótája vagyok, mégis minden egyes alkalommal beleborzongok, amikor belebújok a vörös overállba. Nehéz felfogni, hogy mindez velem történik. Hatalmas megtiszteltetés ez, már nagyon-nagyon várom, hogy újból a pályán lehessünk.”

Természetesen azt az elmaradhatatlan szurkolói kérdést is megkapta, hogy ki volt a kedvenc Ferrari versenyzője – Leclerc így felelt:

„Hozzátok hasonlóan nekem is Michael Schumacher volt a hősöm. Fiatalon az ő sikereit néztem, és csak ámultam azon, ahogy versenyzett. Hihetetlen volt.” – mondta a versenyző, aki egy másik kérdésben azt is megválaszolta, hogy kit tart az abszolút csúcsnak.

„Ayrton Senna volt a legnagyobb, az isteni tehetsége és a rengeteg befektetett munkája emelte őt fel a csúcsra. Jó lenne vele egy mezőnyben versenyezni, vagy tanulni tőle. Nagyon felnéztem rá, ő egy igazi legenda.”

Meghatározó volt, amikor Monacóban közelről láthattam Michael autóját, majd egy barátom erkélyről néztük a versenyt, közben pedig kisautókkal játszottunk. Úgy érzem, ott pecsételődött meg a sorsom.” – elmélkedett a Ferrari ifjú titánja.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images