Mattia Binotto: „ Charles lesz az újjászülető csapatunk Schumachere!”

A Ferrari csapatvezetője párhuzamot lát a legendás világbajnokuk, és Charles Leclerc között. Ha valakinek, akkor neki megvannak a tapasztalatai az összehasonlításhoz: Michael Schumacherrel együtt érkezett a vörösökhöz, és lépdelt végig a ranglétrán az elmúlt évtizedekben.

Binotto akkor is egy épülő csapat pilléreként szolgált, ráadásul Leclercet is épp elég jól ismeri ahhoz, hogy véleményt alkosson:

„Magamban gyakorta összehasonlítom ezt a két korszakot, mert van átfedés. A Scuderia a 90-es évek végén ugyanazt csinálta, mint most: befektetett, letette a jövő alapjait. Beruházott a technológiába, de emberi erőforrásba is sokat invesztált. Mi most fiatal mérnökökkel dolgozunk, rájuk alapozunk, és mindenki elhivatott abban, hogy sikerre vigyük az istállót.

Ez a versenyzőinkre is igaz, fiatalokkal próbáljuk meg felépíteni a második aranykorunkat. Ebben nagy segítségünkre van Charles Leclerc, aki a csapatunk saját nevelése, és egyben a vezére is. Még sokat kell fejlődnie ebben a szerepben, de azt hiszem, a mi sikerünk záloga abban rejlik, mennyire tanul bele ebbe a szerepbe. Ő még nem olyan tapasztalt, mint anno Michael volt, nem is lehet az, hiszen még nem nyert világbajnokságot.

„Mind a ketten rettentően tehetségese. Charles gyors, jó helyzetfelismeréssel rendelkezik, remek a védekezése, profi a mentalitása. Minden pillanatban a győzelemre gondol, ezért dolgozik, ezért ölt overállt, nem elégszik meg a második hellyel. Pontosan úgy gondolkodik, mint Michael Schumacher, nagyon sok közös vonásuk van. Az elmúlt esztendőben rengeteget fejlődött pilótaként, megfontoltabb lett, jobban kezeli a gumikat, és még inkább a csapatunk részévé vált. Nem csupán versenyzőként, de emberként is magasabb szintre lépett, rettentően elhivatott a céljaink iránt, és ez nagyon tetszik nekem. Mindenkit motivál, mert a többiek is megérzik rajta ezt az elszántságot.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

One thought on “Mattia Binotto: „ Charles lesz az újjászülető csapatunk Schumachere!”

  1. Névtelen says:

    Binotto vagy mi a nevede neked kapàlgatni kène valahol tibetbebe nem f1 csapatot vezetni vagy …………

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

F1 VEZÉR: Jövőre szorosabb lesz…

Idén kis túlzással már a bajnokság negyedénél lefutott volt a vb-cím sorsa, ergo nem sokat [...]

Érdekel
HAMILTON: „Nem hallgattak rám, EZÉRT tartunk itt”

Vagy Lewis Hamilton kezdett rá ismételten az ismert „megint nem hallgattak rám” nótára, vagy a [...]

Érdekel
FIA elnök: „Van esély rá, hogy MASI visszatérjen!”

Mohammed bin Sulayem, a Nemzetközi Autósport Szövetség elnöke (nem is annyira) meglepő kijelentést tett: Ha [...]

Érdekel
DRASZTIKUS átalakítások a Mercedes 2024-es autóján

2022 után idén is komoly vereséget szenvedett a Lewis Hamilton által vezetett istálló, ezt pedig [...]

Érdekel
Abu Dhabi: Az Alpine zárta az élen 2023 utolsó tesztjét

Esteban Ocon volt a leggyorsabb a szezon utolsó menetén, amely késéssel indult és kaotikus pillanatokat [...]

Érdekel
ALONSO: „Ez volt életem egyik LEGJOBB SZEZONJA”

Fernando Alonso nem feltétlenül elégedett az Aston Martin 2023-as szezonjának alakulásával, saját teljesítményével már annál [...]

Érdekel