Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Olvasóink döntöttek: 2020-ban neki szurkolnak a legtöbben!

Az elmúlt héten egy kisebb közvélemény kutatást tartottunk, melynek során arra voltunk kíváncsiak, hogy ti, Kedves Formula-1 szimpatizánsok, olvasóink és vásárlóink kinek szurkoltok majd az idei szezonban. Rengeteg szavazat érkezett, és több szempontból is meglepő végeredmény született!

A szavazatok döntő többségét Charles Leclerc kapta, ezzel a fiatal monacói simán maga mögé utasította a második Lewis Hamiltont, és a harmadik helyre űzte a csapattárs Sebastian Vettelt. A dobogóról csak alig maradt le az Alfa Romeo nagy öregje, Kimi Raikkönnen, akit Max Verstappen csak tisztes távolságból figyel.

A favoritok és a középmezőny között szakadéknyi luk tátong, ugyanis Lando Norris az utolsó olyan pilóta, aki még kétszámjegyű voksot kapott tőletek. Mögötte sorrendben Valtteri Bottas, Carlos Sainz, Daniel Ricciardo kullog, a többiek pedig szinte már alig láthatók.

A felmérés érdekessége, hogy Alexander Albont, Antonio Giovinazzit, Daniil Kvyatot és Lance Strollt ZÉRÓ, azaz nulla ember tartja a kedvencének.

Férfiasan bevalljuk, bizony mi meglepődtünk. Már ami a rajtrács második felét illeti…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: EssentiallySports