Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Ross Brawn: „Charles Leclerc túlteljesíti a Ferrarit”

A Forma-1sportigazgatója sok mindent látott már, jelenlegi pozíciója előtt volt szerencséje a legnagyobbakkal is szorosan együtt dolgozni. Ezen tapasztalatai pedig azt mondatják vele, hogy Charles Leclerc teljesítménye a fiatal Michael Schumacherhez és Lewis Hamiltonhoz hasonlítható.

Brown a Portugál Nagydíj után beszélt erről a meglátásáról, és arról, hogy mire is alapozza ezt az észrevételét:

„Ha egy pilóta gyenge autóval versenyez, akkor két dolog szokott megesni. Az egyik, hogy ettől a helyzettől befordul, és ezzel a csapat újabb pofont kap. A másik pedig az, hogy az illető beleáll a dolgokba, és mindent elkövet azért, hogy valami extrát tudjon kifacsarni a technikából. Ha az utóbbit választja valaki, az egyenes irány a válságból történő kilábaláshoz. Michael Schumacherrel gyakran megesett, hogy olyan versenyeken győzött, ahol igazából nem lett volna szabad neki… Az autója kevés volt a győzelemhez, de ő mégis megtalálta a módját, hogyan nyerjen vele.


Lewis Hamilton is hasonlóan működött: nem mindig ült világverő autóban, de ő akkor is sokkal többet tudott kihozni a gépből, mint a csapattársa, és ő is állt dobogóra esélytelenül. Charles hasonló dolgokat mutat be idén a Ferrarival, mint ez a két versenyző a karrierük kezdetén. Rájuk emlékeztet!” – vázolta érzéseit a remek szakember.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük