Verstappen managere: „Max és Charles Leclerc EGY SZINTEN vannak!

A 2022-es év a bajnoki csata szempontjából az elején még hasonló izgalmakat ígért, mint az emlékezetes tavalyi esztendő. Aztán a(z) Scuderia Ferrari élet keresztülhúzta Charles Leclerc számításait, aki végül nem tudott méltó kihívója lenni Max Verstappennek.

Raymond Vermeulen szerint erről legkevésbé a monacói pilóta tehet, a véleményét pedig rendesen alá is dúcolva elmondta, abszolút biztos abban, hogy nem képességbeli különbségek miatt maradt alul idén Leclerc:

„Nagyon könnyű a versenyzőkre mutogatni, és őket hibáztatni a gyengébb szereplésért, de az én határozott véleményem, hogy ha egyszer igazán versenyképes autót kap Charles, akkor világbajnokságot fog nyerni. Ez igazából csak az autón múlik, és idén rengeteget szenvedtek a Scuderia Ferrari pilótái… Az F175 egy kissé ideges jószág, nehezen találni nála a balanszot, ez pedig hatványozottan nem kedvez akkor, mikor lemaradásban vagy, és még erősebben próbálod nyomni… Miközben extra időt próbálsz hozni, könnyebben csúsznak be a hibák, de ez elsősorban nem a versenyző hibája. Ő csak teszi a dolgát és próbálja kitolni a határokat!

Szerintem Charles ugyanakkora talentum, mint Max, őszinte csodálattal figyeltem az időmérőkön elvégzett munkáját, a hihetetlen pole pozícióit. A kerék a keréken csatákban is nagyon jó, de pechjére egy instabilabb autóval nagyon nehéz közel maradni, és megfelelő módon életben tartani a gumikat. Ha olyan helyzetben vagy, mint ő, akkor nem sokat tehetsz. Ha az autód nem hozza az elvárt szintet, akkor fegyvertelenül állsz a csatában…” – nyilatkozta Vermeulen.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel