Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Villeneuve szerint már el is dőlt, ki lesz a bajnok

Jacques Villeneuve szereti magát elragadtatni, de semmiképp nem lehet azt mondani, hogy ha jóslatokba bocsátkozik, akkor nagyon csúnyán mellé lőne…Sőt!

Az egykori világbajnok most azt mondja, hogy a Scuderia Ferrari lesz az elkövetkezendő idők domináns csapata, akár olyan mértékben is, mint ahogy azt a Mercedes tette az elmúlt nyolc esztendőben:

„Leclerc csak nyer és nyer folyamatosan, eddig simán dominálja a bajnokságot. Sok verseny van még vissza, de amit eddig csinált, az alapján kirajzolódik egy kép bennem. Simán veri a csapattársát és Max Verstappen is nagyon messze van tőle. Mikor Olaszországban járok, mindig megkérdezik tőlem, hogy vajon most tényleg sikerül a Ferrarinak megtörnie a jeget? A szurkolók egyszerűen nem merik elhinni, hogy a csapatuk felemelkedhet, de a tények pontosan ezt mutatják nekünk. Én meg merem kockáztatni, hogy a Scuderia Ferrari lesz az új Mercedes!

Egyetlen csapat lehetne rájuk csak veszélyes, ez pedig a Red Bull Racing, de az osztrákoknak érezhető az elmaradásuk. Az utolsó tizedek valahogy sosem alakulnak, nem jönnek, így nagyon nehéz dolguk lesz Max Verstappenéknek. A Ferrari jobban vezethető, erősebb a tempójuk, ami azt sugallja, hogy egy-egy gyengébb versenyen is képesek lesznek majd az élen maradni. Nem lennék most az ellenfelek helyében…”  – nyilatkozott a kanadai F1-es sztár.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Will Power: „Sajnálom a pilótákat, a Forma-1 egy vicc!”

Az IndyCar sztárja keményen beleszállt a Formula-1-es világbajnokságba. Szerinte hiába a rengeteg jó képességű versenyző, [...]

Érdekel
Verstappen Alonsóról: „Van valami, amiben Fernando MINDANNYIUNKNÁL JOBB!”

Azt talán még a legelveteműltebb drukkerek is elismerik, hogy a Formula-1 nívós mezőnyén belül a [...]

Érdekel
Az F1 szakértő Hamilton szerint komplexebb versenyző, mint Russell

Peter Windsor F1-es szakíró úgy gondolja, George Russell és Lewis Hamilton között az a nagy [...]

Érdekel
Mercedes: PÁLYÁN Mick Schumacher!

A hétvége végeztével nem mindenki vette még Kanada felé az irányt, hiszen a Scuderia Ferrari [...]

Érdekel
Új program a Magyar Nagydíjon!

„High Speed test” néven sokaknak lehetőségük nyílik majd az orvosi és biztonsági autó gyakorlásait személyesen [...]

Érdekel
Hamilton ÜZENT Verstapennek: „Az a célom, hogy letaszítsalak!”

Lewis Hamiltont olyannyira feltüzelte a hétvégén látott versenyképesség és a Mercedes Spanyol Nagydíjra hozott fejlesztései, [...]

Érdekel