Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Visszatért a Ferrari, Leclerc Maranellóban száguldozott – VIDEÓ

Charles Leclerc különleges napra ébredt, hiszen hosszú idő után végre ismét Formula-1-es autót vezethetett. Nem is akárhol, hanem a legendás Scuderia Ferrari főhadiszállásának otthont adó Maranello utcáin!

Leclerc ugyanott hajtott ki, ahol anno az alapító Enzo Ferrari is elhagyta a gyár kapuját a legelső róla elnevezett versenyautóval. A monacói elrepesztett az új gyárépület, majd a Ferrari múzeum előtt is, mintegy jelezve a világnak, itt vagyunk, visszatértünk! A fiatal versenyző számára dupla a megtiszteltetés, hiszen ő az első Ferrari pilóta, aki egy jelenkori versenygépet vezethetett a legendás utcákon. Leclerc jól láthatóan nagyon élvezte a helyzetét:

„Nem igazán szeretek korán kelni, de ez a mai nap teljesen más volt. Én ébreszthettem Maranellót, amiért gyorsan szeretnék is elnézést kérni. Elképesztő élmény volt ezeken az utcákon száguldozni, és újra vezetni az SF1000-et. Nagyon izgalmas pillanat volt ez számomra, amikor visszaültem az autóba, olyan érzés volt, mintha hazaérnék. Alig várom már a szezonkezdést!” – foglalta össze a reggel történéseit Charles Leclerc, aki aztán gyorsan Fiorano felé vette az irányt, ahol már valódi tesztelés vár rá egy 2018-as Ferrari volánja mögött.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Scuderia Ferrari

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük