FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Daniel Ricciardo 2022-ben már a bajnoki címért menne!

Erősen kezdte az idei szezont a McLaren, és minden okuk megvan a további bizakodásra. Új, Mercedes erőforrás, remek pilótapáros, tőkeerős támogatók, nem véletlen, hogy a csapat új szerzeménye nagyon optimista!

2020-ban sokakat meglepett az ausztrál versenyző csapatváltása, de Ricciardót csakis egyetlen dolog vezérli, méghozzá az, hogy vb esélyes autót kapjon a valaga alá. A mosolyember úgy érzi, hamarosan elérkezik az ő ideje:

„Az utóbbi néhány év alatt sok elmozdulásom volt, szeretném már ezt az időszakot magam mögött hagyni. Kevesen látnak mögé, de nagyon stresszes és fárasztó meló a csapatváltás. Őszintén remélem, hogy a McLarennél hazaérek. Itt nagyon jó alapok vannak és bízom abban, hogy ezekre építve elérhetem a legfőbb célom, a világbajnoki győzelmet. Akár már jövőre! Nagyon meglepő volt számomra az, amit 2019-ben elértek. Hosszú évek gyengélkedése után olyan erőt mutattak, amelyre az egész paddock felkapta a fejét. Ekkora tehető az a pillanat, amikor felállították a jövőbeli nagy sikerek első pilléreit.

Innentől már „csak” dolgozni, építkezni és fejlődni kell, majd leszüretelni a befektetett energiát. 2020-ban szerződtem le velük, és öröm volt nézni, hogy ebben a szezonban is nagyon komoly dolgokat értek el, elhódították a konstruktőri bajnokság harmadik helyét. Hogy miért a McLarent választottam? Mert ők ígérték számomra a legerősebb jövőképet: nyilvánvalóan nem vagyok jós, nem tudom megmondani, hogy mi történik majd az elkövetkezendő években, de érzem, hogy jó helyre kerültem. Tetszik és motivál, amit Wokingban látok, az emberek, a hozzáállás, az általuk végzett munka mind-mind azt mutatja nekem, hogy belátható időn belül felérünk a csúcsra. Ez nem nagyképűség, egyszerűen csak bízom abban, amit csinálunk!”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.